Quadrilla af Naja Alberdi Platz

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Quadrilla – En fortælling om at høre til
Forfatter: Naja Alberdi Platz
Antal sider: 301
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Alhambra
Vurdering:3/5 stjerner

Hvad ved du om dit ophav? Hvem er du? 

I “Quadrilla” fortæller forfatteren Naja Alberdi Platz om den dansk/spanske kvinde Amaia, der underviser voksne udlændinge i dansk. Amaia har gode forudsætninger for at forstå sine elevers verden og kulturelle udfordringer, da hun selv kommer fra en familie, hvor faderen stammer fra Baskerlandet.

På trods af at Amaia er opvokset i Danmark, føler hun alligevel en splittelse, og hun føler sig fremmed både i Danmark og i Baskerlandet.

Som læsere får vi indblik i Amaias fortid og nutid. Vi følger hende i hendes dagligdag her i Danmark og på ferie hos bedsteforældrene i Baskerlandet.

Kernen i “Quadrilla” er i mine øjne de måske/måske ikke usagte omstændigheder omkring Amaias forældre. Det er ret fascinerende at følge med i den proces, Amaia bliver sendt ud i, da hun bliver tvunget til at se sin familie med nye øjne.

Jeg var fanget igennem hele historien og nød Platz fine beskrivelser og betragtninger over forskelligheder. Det var skønne beskrivelser af kultur, natur og mad.

Indimellem havde jeg svært ved at finde den røde tråd, men jeg blev alligevel grebet af fortællingen om Baskerlandet, ETA, venskaber og familie, og Amaias søgen efter at kende sit ophav.

Rigtig varm anbefaling til dig, der godt kan lide at læse om andre kulturer og søgen efter identitet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s