Afslutninger af Kim Andrea Brofeldt

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Afslutninger
Forfatter: Kim Andrea Brofeldt
Antal sider: 349
Udgivelsesår: 2023
Forlag: Alpha Forlag

“Afslutninger” bliver en af årets bøger for mig.

Den er så livsbekræftende, smuk og grum på én gang.

Romanen rørte mig dybt, og den er ikke helt som noget andet.

Den foregår i forskellige tidsspor, og kapitlerne har forskellige karakterer i fokus, men den primære og gennemgående hovedperson er Sarah.

Sarah afslutter ting for folk. Især for de ældre mennesker, der dør på det plejehjem, hvor hun arbejder. Hun har siddet ved mangen en grav og læst bøger færdig for de afdøde, hun har afsluttet håndarbejder, og hun har sågar drukket kaffe-sjatter.

Hvorfor gør Sarah mon det? Den hjerteskærende historie skal du opdage, mens du læser “Afslutninger”. Brofeldt har skruet historien så fint sammen, at vi for hvert kapitel får skrællet et lag af Sarahs historie. Vi lærer at forstå hende og elske hende, hvilket er lidt svært i starten.

Romanen indeholder på en måde flere historier i den større fortælling, som bare griber læseren om hjertet. Udover Sarahs fortælling indeholder den også historien om Bastian og hans familie (husk Kleenex), og den indeholder den sindssygt smukke kærlighedshistorie mellem Mehmet og Sarah.

“Afslutninger” er en kærlighedserklæring til alle sårbare og en opfordring til at gribe livet, selvom det kan være hårdt.

Læs den allesammen. Bare læs den!

Skriv en kommentar