De sorte hullers klub af Lise Villadsen

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: De sorte hullers klub
Forfatter: Lise Villadsen
Antal sider: 202
Udgivelsesår: 2024
Forlag: Gutkind Forlag

Min generations “The Breakfast Club” i bogform.

Jeg har ikke tidligere læst noget af Lise Villadsen, men jeg vidste godt, at hun var en anerkendt forfatter til ungdomslitteratur.

Jeg blev derfor også virkelig glad, da Gutkind Forlag sendte mig Villadsens nyeste roman som en overraskelse. Endda signeret.

En af bogens tematikker er “Hvem er du, når du ikke føler dig som nogen?”, hvilket er et meget nøgent og sårbart spørgsmål. Og det er netop dét spørgsmål, som bogens unge mennesker kæmper med.

Hovedpersonen er Max, han går i 1.g. Hans mor har tilmeldt ham en samtalegruppe for ensomme unge. Max er ikke begejstret, men guleroden er et kørekort. Hvad Max ikke ved er, at han vil vinde meget mere end et kørekort.

På kurset møder Max de andre unge August, Box, Marvin, Mus og Sylvia, som er helt deres egne. Max føler sig på ingen måde i båd med dem, men den hjertesyge Sylvia trænger alligevel igennem hans forsvarsværker, og det gør de andre lige så langsomt også. 

De føler sig alle som “outsidere”, men venskaber spirer, og de finder tryghed og accept i hinanden, efterhånden som de åbner op omkring deres forskellige baggrunde. 

Det viser  sig, at alle måske ikke  taler helt sandt. Måske pynter nogle på sandheden. Måske er nogle slet ikke, hvad de giver sig ud for at være.

“De sorte hullers klub” er på alle måder en spændende og rørende fortælling. Villadsen fortæller med stor indsigt og indlevelse om de lidt skæve og elskelige unge mennesker, som går og har det svært.

Jeg elskede den her. Ligesom jeg elskede “Breakfast Club”. Jeg vil anbefale den til alle unge mennesker, da den fortæller en historie om, at du aldrig er alene, og at du er lige, som du skal være. Jeg er også helt sikker på, at vi voksne får en masse med. Vi glemmer nogle gange, hvor svært, det er at være ung, og det vil “De sorte hullers klub” minde os om.

Tusind tak for bogen og læseoplevelsen.

Skriv en kommentar