Elsket klassiker

eg er altid glad, når jeg får krydset en klassiker af min TBR! Det er ikke altid, at jeg forstår ståhejet, men denne gang gør jeg.

Klassikeren ”Pigebørn” af Luisa May Alcott er fra en svunden tid, hvor piger blev opdraget til at være hårdtarbejdende, selvopofrende, beskedne og gudfrygtige.

Bogen handler om 4 søstre, der lever med deres mor i 1800-tallets USA. Faren er væk pga. af den amerikanske borgerkrig, og midlerne er små. Vi følger familien og deres nabo i et års tid, hvor de gennemlever store sorger og glæder.

Omdrejningspunktet er de 4 søstre. Pigerne er mellem 12 og 16 år gamle, og de er meget forskellige. De 3 af pigerne lever op til tidens norm, mens én af pigerne ”Jo” stikker lidt ud med sit drengede sind og sin higen efter selvstændighed. Hun er en spændende figur, der virker forud for sin tid.

Bogens beskrives tit som en børnebog, men jeg synes, at der er meget at hente for alle. Det er en smuk historie om familie og sammenhold, og man føler sig hensat til en anden tidslomme så forskellig fra vores egen.

Historien fik mig til at mindes et gammelt digt, som jeg kender fra min fars poesibog. Se det i min story.

Nu glæder jeg mig til filmen med bl.a. Emma Watson og Meryl Streep. Filmene har jeg nemlig stadig til gode.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s