Anderledes og udfordrende læsning

Jeg har vundet ”Mælkemanden” i en konkurrence hos Forlaget Palomar. ▪️ Denne ener af en bog ville jeg nok ikke selv have fundet, så jeg er glad for, at jeg fik muligheden for at læse en bog så ulig andre bøger.

“Mælkemanden” er meget udfordrende at læse. Forfatteren er meget sparsommelig med både kapitler, afsnit og punktummer, men det begejstres jeg over på den lidt nørdede måde. (Hatten af for oversætteren!).

Bogen handler om 18-årige “Mellemsøster”. Hun lever i 1970’ernes Nordirland. De flestes liv er i den grad præget af urolighederne mellem katolikker og protestanter, og ingen kan stole på nogen eller noget. Det præger vores hovedperson i en grad, hvor hun mister sig selv.

”Så da jeg stod derude i vores køkken og fordøjede alle de konsekvenser det ville få, forstod jeg hvor meget jeg havde lukket ned, hvordan jeg havde været modarbejdet af den mand indtil jeg var et omhyggeligt konstrueret ingenting.”

Det er et stærkt citat, som beskriver bogens stemning. Fortællingen handler om, hvad magt, undertrykkelse, menneskelige tab, forræderi og overvågning gør ved mennesker.

Jeg tror desværre ikke “Mælkemanden” bliver en populær bestseller, da den er så sprogligt kompleks, og emnet er tungt, men bogen har efterladt mig både smilende, målløs og forfærdet. Det har været en stor læseoplevelse.

Har I læst den?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s