Et sted kaldet frihed

Reklame. Anmeldereksemplar.

Tak for den stærke fortælling @katjafortuin

”Følelsen af at være forkert fylder stadig alt i mit sind. For at kunne retfærdiggøre min egen eksistens har jeg behov for at få opmærksomhed og accept af en voksen, der skal bekræfte, at jeg er værd at elske og har lov at være her.”

Katja Fortuin har skrevet en meget gribende og personlig beretning om Maria, der vokser op i 70’erne. Maria bor sammen med sin søster hos moren, som har meget travlt, og pigerne er for det meste overladt til sig selv.

På et tidspunkt flytter den lille familie i kollektiv, hvilket er meget svært for Maria, der føler sig meget forkert. Kollektivets værdier står i stærk kontrast til den følsomme Marias sind, og hun ender ofte med at flygte ind i farmorens søde kærlighedsromaner.

Følelsen af at være anderledes kommer til at følge Maria i mange år, og hun har svært ved at falde til i skolen. Moren føler, at Maria svigter og smider hende ud af hjemmet, hvilket betyder, at Maria en overgang må leve på gaden.

Maria oplever desværre flere overgreb, og hun bliver tidligt mor. Hun går i mange år ind og ud af voldelige forhold med dominerende mænd, indtil hun en dag ser ”lyset”, erkender sit eget værd og finder friheden.

Nogle gange må man spørge sig selv, hvor meget modgang ét menneske kan klare! Ret meget, må jeg sige, når man kigger på Marias historie. Katja Fortuin har skrevet en barsk, rørende og personlig historie, hvor man nogle gange sidder på kanten af stolen i nervøsitet for hovedpersonens ve og vel.

Historiens styrke ligger i, at man kan mærke, at Katja ved, hvad hun skriver om. Hun kender til det hårde liv, det manglende selvværd og skuffelserne.

Jeg kan varmt anbefale bogen til kvinder i alle aldre, for vi har alle brug for at blive mindet om at finde vores egen styrke og vores eget værd, der ikke skal være baseret på andres accept og anerkendelse eller mangel på samme.

Til sidst vil jeg nævne, at Katja Fortuin lader os få indblik i hendes ungdoms søde kærlighedsromaner. Hun har nemlig skrevet en dramatisk historie a la Succesromanen som løber parallelt med Marias barske historie, hvilket er en sjov idé.
🌹

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s