Mord i Valby af Cecilie Husted

Reklame anmeldereksemplar

Titel: Mord i Valby
Forfatter: Cecilie Husted
Antal sider: 302
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Byens Forlag
Vurdering:4/5 stjerner

Gribende debutroman om moderskab og mord.

Wow. Denne roman er meget atypisk, og jeg sidder og funderer over, hvordan jeg skal beskrive den.

Romanen er en spændingsroman, men det er også en roman om efterfødselsreaktioner, og det er den kombo, der gør den svær at beskrive.

Langt inde i romanen sidder jeg og tænker, at det er den helt perfekte roman for nybagte mødre, måske især mødre, der har det svært, men som romanen skrider frem, tænker jeg, nej det duer ikke, den er simpelthen for barsk…

I romanen følger vi Cecilie, som lige er blevet mor. Hun er er ved at drukne i alt det nye og tilbringer den ene søvnløse nat efter den anden vågen med en grædende datter i armene. Hun føler sig alene, svigtet og at hun ikke slår til.

En sen nattetime bliver Cecilie vidne til et mord uden for en af naboejendommene, men da morgenlyset bryder frem, bliver hun i tvivl om, hvad hun har overværet!? Spiller hendes trætte hjerne hende et puds?

Næstefter udspiller sig en kompleks og spændende historie, om beboerne i det skumle hus med det høje tårn, og jeg er vild med, at forfatteren har hentet inspiration i en af mine yndlings klassikere “Jane Eyre” af Charlotte Bronte.

Jeg vil ikke afsløre så meget mere af handlingen, da det virkelig ville være synd at spoile den gode historie, man som læser ikke lige gennemskuer.

Altså jeg er kæmpefan, men jeg er udfordret ift. at forstå kombinationen af spændingsroman og bog om efterfødselsreaktioner, fordi netop det fylder rigtigt meget i bogen. Som mor og kvinde finder jeg moderskabet både fascinerende og interessant og i glimt får forfatteren sat moderskabet ind i et spændende historisk perspektiv, hvilket giver meget til fortællingen, men at gøre det til en decideret spændingsroman, tror jeg er unikt, og jeg kan ikke gennemskue, hvordan sådan en roman generelt vil blive modtaget. Det var virkelig en helt anden historie end forventet, men på en god måde for mig.

Bogen får min varmeste anbefaling, hvis du er ude efter en overraskende læseoplevelse med fokus på moderskab.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s