Bare en dag uden af Wenche Thinnesen Vogtmann

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Bare en dag uden
Forfatter: Wenche Thinnesen Vogtmann
Antal sider: 197
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Forlaget Brændpunkt
Vurdering: 3/5 stjerner

“Bare en dag uden
uden at lide og længes
Længes og savne
Savne og græde
Græde over min sjæleven”
(Citat)

Wenche Thinnesen har skrevet en fantastisk roman om Maja, hvis far er i fængsel. Maja har det ikke super godt i skolen og har fortalt en “hvid” løgn om, hvor hendes far er. Hun tilbringer meget tid i en drømmeverden, hvor alt er godt, og savnet til faren er mindre. Farens fravær påvirker hele familien både følelsesmæssigt og økonomisk. Tilværelsen virker generelt skrøbelig, og Maja lever med en næsten daglig angst for, at hendes hemmelighed bliver opdaget, da hun frygter klassekammeraternes mobning vil tiltage. Spørgsmålet er bare, om det kan undgås!? Eller om sandheden slipper ud!?

Fortællingen om Maja er en børne- og ungdomsroman, men som voksen føler jeg mig også virkelig godt underholdt og på en måde hensat til ungdommens følelseskaos. Forfatteren beskriver Majas følelsesliv så fint, og jeg synes, hun fanger en families dynamik virkelig godt. Romanen kan læses af alle, også selvom man ikke kan relatere til fængselshistorien, fordi den handler også om livet, ungdommen, mobning, venner og familie.

Thinnesen oplyser i bagsideteksten, at ca. 4.000 børn og unge hvert år oplever at  have en forælder i fængsel. Disse børn fortjener en stemme, og det giver forfatteren dem med “Bare en dag uden”, som får en varm anbefaling.

Tak for læseoplevelsen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s