Den slags små ting af Claire Keegan

Titel: Den slags små ting
Forfatter: Claire Keegan
Antal sider: 128
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Gutkind Forlag
Vurdering: 4/5 stjerner

“Den slags små ting” af Claire Keegan foregår i Irland i 1980’erne og vi følger Bill Furlong og hans familie i dagene op til jul.

Både Bills kone og de 5 døtre er med til juleforberedelserne, som er de samme hvert år. Bill er taknemmelig for sit liv, men højtiden gør ham også følsom, og han begynder at reflektere over sit liv. Især tænker han på sin mor, der fik ham uden for ægteskab i en alder af 15 år. I modsætning til tidens skik fik Bills mor lov til at beholde ham og sin plads som hushjælp. Han har umiddelbart aldrig kendt sin far.

Bill arbejder som kulhandler, og man skal lede længe efter en mere hæderlig mand. Han kæmper hele tiden for at skrabe nok penge sammen til, at familien kan leve et tåleligt liv. Samtidig er han gavmild over for andre.

På en leverance med kul til byens kloster, som huser unge ugifte kvinder, der er kommet i “ulyksaligheder”, ser Bill noget frygteligt, som han ikke kan glemme. Men tør han gå mod det katolske samfunds normer og handle? 

“Den slags små ting” er en kortroman, og den er letlæst. Historien er på mange måder rigtigt trøstesløs og fuld af kulde, fattigdom og savn, men den er også fuld af næstekærlighed, medmenneskelighed og julestemning.

Jeg synes, det er rørende fortælling, der er rigtigt smukt skrevet. Den er god her til juletiden, hvor vi gerne må fokusere på næstekærlighed og medmenneskelighed.

Bogen er tilegnet kvinder og børn, der har været anbragt på Irlands magdalenevaskerier.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s