Huset på rivieraen af Natasha Lester

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Huset på rivieraen
Forfatter: Natasha Lester
Antal sider: 492
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Alpha
Vurdering: 4/5 stjerner

Spændende roman om kærlighed, kunst og 2. verdenskrig.

“Huset på rivieraen” foregår i 2 spor. 

I det første spor befinder vi os under 2. verdenskrig, og vi møder den unge franske kvinde Éliane. Hun arbejder til dels i familiens bistro og til dels på et kunstmuseum, hvor hun også studerer. Som krigen skrider frem, blive Éliane involveret i at katalogisere Frankrigs kunstskatte, hvilket bringer hende nær højtstående tyske nazister. Éliane er forelsket i Xavier, men hun er tvunget til at indordne sig under højerestående tyske nazister.

I det andet spor befinder vi os i 2015 ved Den Franske Riviera. Her møder vi kvinden Remy, der søger tilflugt i et smukt hus ved rivieraen efter at have gennemgået en stor tragedie. Remy opdager, at hun ejer et maleri, der blev stjålet under 2. verdenskrig, og hun sætter gang i en jagt på sandheden om hendes familiære baggrund og det mystiske maleri. I den proces møder hun Adam, som måske (måske ikke) bliver indgangen til en ny kærlighed og en ny familie.

De 2 historier flettes på fineste vis, og som læsere er vidner til både kærlighed, had, svigt og tragedier. Samtidig får vi et indblik i, hvordan modstandsfolk forsøgte at bevare uvurderlige kunstskatte i Frankrig under krigen. I bogen optræder virkelige personer i form af f.eks. Hermann Göring og Rose Valland, hvilket gør historien meget autentisk.

Jeg havde tårnhøje forventninger til “Huset på rivieraen”, som er min første roman af Natasha Lester. Jeg har kigget på hendes andre udgivelser og tænkt, at de lige måtte være mig. Forventningerne blev ikke helt indfriet, og derfor kommer karakteren ikke helt op på 5 stjerner, som jeg havde forventet.

Jeg synes, historierne omkring det at gemme malerierne bliver lidt for kringlet og måske lidt langtrukkens, men det er stadig en fantastisk godt fortalt historie. Den minder mig lidt om Rosenkoden af Kate Quinn og Befrielsen af Imogen Kealy, der også er fortræffelige romaner, der foregår under 2. verdenskrig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s