Den ufortalte historie af Cæcilie Lassen

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Den ufortalte historie
Forfatter: Cæcilie Lassen
Antal sider: 592
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Alhambra
Vurdering: 3/5 stjerner

Stor historisk fortælling om kærlighed og revolution!

Cæcilie Lassen har mange bøger bag sig, men det er første gang, at jeg læser en af hendes romaner, selvom jeg godt kan huske, da Lasseni min spæde ungdom udgav sin første roman “Simone”.

“Den ufortalte historie” foregår under den franske revolution i perioden 1792 til 1795. Her møder vi komtesse Hélène, som forelsker sig i revolutionæren Jacques. Hélène vælger at slutte sig til Jacques og hans datter, selvom hendes tilværelse bliver markant anderledes, end hun er vant til.

Hélène går fra bonede gulve, fine kjoler, sæber og masser af mad til dyb fattigdom, sult, snavs og kulde. Hun går fra tryghed til evig angst med en mand, som nok elsker hende, men alligevel elsker revolutionen højere.

I romanens andet spor hopper vi til 2019, hvor vi følger den engelske Helen. Hun forsøger at vinde en gammel medaljon tilbage til familiens herresæde. Det sætter Helen på sporet af den ufortalte historie om hendes families fortid, som indbefatter Hélène og Jacques. 

Lassen kender datidens Frankrig og den franske revolution til fingerspidserne, og jeg blev især fanget af hendes beskrivelser af familier og deres hjem i Frankrigs fattige kvarterer. Jeg kendte ikke meget til den franske revolution, hvilket gjorde dele af historien lidt komplicerede at følge, men jeg har fået blod på tanden, og jeg kan godt forstå, at Lassen er fascineret af historien om det folkelige oprør, hvor de revolutionære var parate til at miste både liv og lemmer for deres overbevisning. De endte med at tabe kampen, men de har fået en stemme i “Den ufortalte historie”.

Jeg vil gerne fremhæve, at Lassen har været virkelig god til at fortælle om arbejdet med “Den ufortalte historie” på Instagram, og som følger følte jeg, at jeg var inddraget i en del af processen. De mange “teasers” gav mig lyst til at læse romanen i sin helhed, og det er en virkelig skøn måde, at forfatter, roman og læser kan interagere på. 

“Den ufortalte historie” vil jeg anbefale til dig, der elsker lidt tungere historiske romaner med politisk indhold, og til dig, der elsker en god kærlighedshistorie med masser af hjerte og smerte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s