Opiumskrigen – Poppy Wars af R. F. Kuang

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Poppy War – Opiumskrigen
Forfatter: R. F. Kuang
Antal sider: 557
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Falco
Vurdering: 4/5 stjerner

Storslået fantasyroman af ung kinesisk forfatter med den vildeste fantasi.

I “Opiumskrigen”, som er første del af en trilogi, møder vi den fattige pige Rin. Hun er forældreløs og lever hos et ægtepar, der sælger opium. Hun er ikke elsket af ægteparret og står overfor at skulle giftes med en gammel mand og føde hans børn.

Rin er rædselsslagen for, at denne mand bliver hendes skæbne, og hun gør derfor alt, hvad der står i hendes magt for at komme ind på militærakademiet Sinegard.  En noget nær umulig opgave, men Rin udviser en overmenneskelig styrke og imod alle odds kommer hun ind.

På Sinegard bliver Rin trænet i alskens militære discipliner, men fatter kærlighed for shamanisme. På Sinegard møder Rin mange forskellige elever, og der er mange indbyrdes kampe om at vinde en plads i hierarkiet, men Rin finder også venner. Hun bliver fascineret af den stærke og anderledes Altan, der også har styrker inden for shamanisme. En disciplin som flertallet af lærere og elever ikke rigtigt anser for at være en ægte militærdisciplin. Rin er lidt en outsider pga. hendes fattige baggrund og pga. hendes oprindelse.

Rin opdager hun besiddder stærke kræfter, og at prisen for de magiske evner er høj. Altan og Rin  ender sammen, da kampene om de forskellige regioner for alvor går i gang, og her skulle jeg holde tungen mere end lige i munden, fordi jeg fandt det svært at holde styr på den kinesiske historie, de mange militære strategier og det store persongalleri, men der bydes på spænding, magi, blod og vold for alle pengene.

Jeg er faktisk ikke rigtigt til fantasy, men jeg blev virkelig grebet af beskrivelserne af den stærke unge kvinde Rin, og derfor kastede jeg mig over “Opiumskrigen”. Jeg bliver nok aldrig fuldblods fantasy-fan, men jeg falder fuldstændig på halen over Kuangs viden og evne til at bygge et vildt detaljeret univers op, og jeg er sikker på, at jeg kan læse romanen igen og igen og stadig opdage nye ting.

Jeg vil anbefale “Opiumskrigen” til dig, der er interesseret i Kina, virkelig barske historier, shamanisme, krig og vold, så vil du nemlig være rigtigt godt underholdt. Og så er Opiumskrigen selvfølgelig også et must for fantasy-elskere!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s