Brudekjolens hemmelighed af Barbara Davis

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Brudekjolens hemmelighed
Forfattere: Barbara Davis
Antal sider: 476
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Forlaget Memoris
Vurdering: 4/5 stjerner

Sød og næsten poetisk historisk kærlighedsroman.

“Fans af Lucinda Riley vil forelske sig i denne bog” (Citat fra forsiden) I mit tilfælde holder det stik. Jeg var virkelig fanget.

“Brudekjolen hemmelighed” foregår i 2 tidsspor. Vi følger Solange i Paris under 2. verdenskrig, og vi følger både Rory og Solange i Boston i 1985.

Solange er en del af en familie af magiske kjoleskabere: 

“Vi er de udvalgte, La Mére Divines tjenerinder, der nedstammer fra en ældgammel klan, som har fået til opgave at sikre kærlighedens eksistens og den sande lykke. Vi er les tisseuses de sorts… de magiske væversker.” (Citat)

Da Solines mor under krigen bliver syg, sørger hun for, at Soline kan klare sig, men Soline er også stærk og bliver frivillig på et hospital. Her bliver hun forelsket, men hun må sige farvel til sin elskede. Han sørger for, at hun kan rejse til hans familie i Amerika. Her er alt dog ikke nødvendigvis, som det skal være…

I 80’erne i Boston forsøger Rory at leve med, at hendes kæreste er forsvundet på en mission. Hun er fuld af sorg og kæmper med, hvad hun skal bruge sit liv til. Hendes mor er striks, og Rory har altid haft svært ved at gå efter sine egne ønsker.

Rory er kunstner og hendes kæreste har tilskyndet hende til at finde et galleri og leve drømmen ud. En dag finder Rory den helt rigtige lokation. Den taler til hende på en måde, hun ikke helt kan forklare.

Lokationen er en gammel brandtomt og under renoveringen finder Rory en æske med en gammel brudekjole, som fører hende til Soline.

Soline og Rory føler sig nærmest med det samme forbundne, de er gode for hinanden og der opstår noget helt unikt, som dog er i fare for at gå i stykker.

Det er tale om en historie om kærlighed, tab, adskillelse og moderskab, som bare var rigtigt interessant og rigtig smuk.

Jeg er meget spændt på, om @forlagetmemoris vil udgiver flere af Barbara Davis’ værker. Jeg er nemlig blevet nysgerrig på mere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s