Morfar åndede med havet af Trude Teige

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Morfar åndede med havet
Forfattere: Trude Teige
Antal sider: 395
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Alpha Forlag
Vurdering: 5/5 stjerner

Virkelig rørende og opslugende.

Alpha Forlag sendte mig “Morfar åndede med havet” som en overraskelse og sikke en dejlig en af slagsen. Jeg blev virkelig fanget af den spændende og barske historie om de japanske fangelejre under 2. verdenskrig.

Vi følger de norske brødre Konrad og Sverre, der sejler på det Indiske Ocean. Deres skib sænkes af japanske styrker, mange dør og resten tages til fange. De overlevende placeres i barske arbejdslejre, hvor sygdom, fattigdom og udmattelse af dagens kost.

Parallelt følger vi Sigrid, en ung norsk kvinde, der sammen med sin familie lever på Java. Sigrid arbejder som sygeplejerske, men som krigen skrider frem tages familien til fange og skal kæmpe for overlevelse i de japanske fangelejre.

Hvordan Sigrid og brødrene kommer til at kende hinanden, og hvordan deres historie ender, skal I selv læse i den formidable roman, som byder på masser af følelser og overraskelser.

Roman er utroligt gribende, og den handler om kærlighed, overlevelse og angsten for at miste sine kære. Bogen er baseret på virkelige fortællinger fra skandinaviske mænd, kvinder og børn, som var fanger i de japanske lejre under 2. verdenskrig.

Som ungt barn/stor voksen, så jeg filmen “Women of Valor”. Den gjorde et kæmpe indtryk på mig, og jeg så den rigtigt mange gange. Den var både fascinerende og barsk. Jeg kom til at tænke på den mange gange under læsningen af “Morfar åndede med havet, da den har samme tema. Jeg har ikke tænkt på den i mange år, men bogen fik minderne op til overfladen.

“Morfar åndede med havet” er opfølgeren til Teiges “Mormor dansede i regnen”. Den har jeg ikke læst, men det jeg bliver vist nødt til nu, fordi den historie kan jeg da ikke undvære!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s