Ravnekløer af Anette Wilhjelm Jahn

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Ravnekløer
Forfatter: Anette Wilhjelm Jahn
Antal sider: 308
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Byens Forlag
Vurdering: 4/5 stjerner

Dansk YA-roman som også appellerer til voksne.

Som et lyn fra en klar himmel forlader 14-årige Albas far familien efter en sommerferie i Italien. Faren har igennem et stykke tid haft en affære med en anden kvinde og efterlader Alba med en knust mor.

Albas far synes hurtigt, at Alba skal lære kæresten Merete at kende, men Alba føler sig klemt, fordi hendes mor er dybt ulykkelig.

Vi følger Alba, imedens hun forsøger at navigere i livet med skole, venner og begyndende forelskelse på en ene side, og den splittede familie på den anden side. I forhold til familien er Alba fanget, da hun er bange for at miste faren og samtidig ikke vil såre moren. Alba skal tilmed leve med Meretes forfærdelige manipulation, hvilket en voksen slet ikke bør udsætte et barn for.

Jahn skriver virkeligt medrivende og efterlader mig dybt indigneret over voksnes opførsel, fordi jeg er faktisk ikke i tvivl om, at lignende historier også foregår i den virkelige verden.

Slutningen er meget dramatisk, og i min optik bliver Meretes karakter kørt lidt ud på overdrevet, men overdrivelse fremmer forståelsen, og jeg er sikker på, at unge læsere vil elske at hade “den onde stedmoder”.

Jeg vil anbefale “Ravnekløer” til både unge og voksne. Til de unge er der noget at spejle sig i. Noget at identificere sig med. Og der er venskaber og kærlighed. Til de voksne er der en løftet pegefinger om være sit ansvar bevidst og slippe egoismen.

Tusind tak for bogen til forfatteren og Byens Forlag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s