Tre søstre af Heather Morris

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Tre søstre
Forfatter: Heather Morris
Antal sider: 440
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Forlaget Aronsen
Vurdering: 4/5 stjerner

Forfatteren Heather Morris, som har skrevet de autentiske beretninger “Tatovøren fra Auschwitz” og “Cilkas rejse” er nu klar med hendes 3. roman, der handler om de 3 jødiske søstre, Cibi, Magda og Livia, der overlevede nazisternes koncentrationslejre.

Det fascinerende ved Morris’ romaner er, at hun i mange tilfælde har lært de overlevende at kende, og hun har dermed hørt deres personlige vidnesbyrd. Morris understreger også altid, at der er tale om hovedpersonernes historie og ikke hendes egen.

I Morris hænder bliver øjenvidneberetninger gjort til skønlitterære fortællinger, der både er helt forfærdelige og helt vidunderlige.

I “3 søstre” følger vi 3 unge kvinder, som har lovet deres afdøde far altid at blive sammen og passe på hinanden. Som krigen skrider frem bliver de alligevel skilt fra hinanden, da den ældste søster Cibi og den yngste søster Livia sendes til koncentrationslejrene. 

Imedens slipper den mellemste søster Magda pga. sygdom i første omgang de grumme oplevelser. Krigens herskere viser dog ingen nåde og til sidst sendes også Magda afsted. På helt forunderlig vis ender Magda hos Cibi og Livia, hvilket betyder, at de kan overholde deres pagt med faderen.

Størstedelen af bogen handler om kvindernes oplevelser i koncentrationslejrene og deres flugt (dødsmarch) til friheden. Morris måde at berette på er som altid opslugende, grum og smuk på samme tid.

Slutningen af bogen er dedikeret til fortællinger om kvindernes liv efter krigen, og de sidste sider er forsynet med billeder af søstrene og indlæg fra deres familier, hvilket på en fin måde fuldender historien.

Jeg har altid været fanget af de forskellige personlige vidnesbyrd, som Morris overbringer så fint i sine romaner. Vi skal huske, at dette er nogle af de allersidste personlige beretninger, vi kommer til at få fra en helt forfærdelig tid i verdenshistorien.

Kunne du lide Morris’ tidligere romaner er denne et must! Den kan også anbefales til dig, der kan lide barske og virkelige beretninger om nazisternes forfærdelige handlinger under 2. verdenskrig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s