Den eneste (Johannastad 1) af Louise Colding

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Den eneste (Johannastad 1)
Forfatter: Louise Colding
Antal sider: 298
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Forlaget Falco
Vurdering: 3/5 stjerner

Spændende og barsk, men også sød fortælling om en kvindes overlevelse under den sorte død i 1300-tallet.

I forskellige spor følger vi den unge kvinde Anna og den unge mand Johan. De kommer fra forskellige landsbyer, men har begge oplevet forfærdelige tab til pesten. Faktisk tror de begge, at de er helt alene i verden.

Vi følger Anna, imedens hun rydder op efter pestens hærgen, og helt alene forsøger hun at få styr på en hel landsby. Hun vokser med opgaverne, men alligevel sniger ensomheden sig mere og mere ind på hende.

Johan er også alene, men han begiver sig ud i verden for at se, om han kan finde mennesker i andre landsbyer.

Efter noget tid finder han Anna og hendes landsby. De begynder at arbejde sammen om landsbyen, som Anna nu “ejer”. De forelsker sig og døber byen Johannastad.

Lidt imod deres vilje drager Johan tilbage til sin egn for at hente kvæg til Johannastad, og i mellemtiden dukker der mennesker op hos Anna.

Jeg synes selv, at I skal læse, hvordan det kommer til at gå Anna, Johan og de nye beboere. Der er grobund for masser af historier omkring landsbyen, som jeg er sikker på, vi hører mere om, da “Den eneste” er første del af en trilogi.

“Den eneste” er skrevet af Louise Colding, som har sin egen populære Facebookgruppe kaldet “Danske Romancelæsere”, hvor man kan udveksle læseoplevelser med andre romance-elskere.

Jeg må indrømme, at jeg nok er gået lidt fejl af denne bog. Hvor jeg troede, at bogen var en historisk romance, så synes jeg i højere grad, der er tale om en erotisk roman. Efter min mening tog det erotiske for meget over, det blev lidt for grafisk for mig, og jeg kæmpede desværre lidt med at komme igennem den ellers gode fortælling.

Bogen kan i den grad anbefales til dig, der elsker romaner med spice og fokus på kærlighed og jalousi.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s