Den sidste bjørn af Hannah Gold

Titel: Den sidste bjørn
Forfatter: Hannah Gold
Illustrator: Levi Pinfold
Antal sider: 296
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Straarup & Co
Vurdering: 4/5 stjerner

Sindsygt smuk børne- og ungdomsbog med et vigtigt budskab.

Jeg faldt over “Den sidste bjørn” på biblioteket den anden dag og både handlingen og billederne talte til mig, så den måtte med hjem, og jeg læste den nærmest på én læsestund.

Bogen indeholder nogle virkeligt betagende illustrationer af naturen, isbjørnen og venskabet mellem pigen April og isbjørnen Bjørn. Bogen sender også vigtige budskaber om familie og verdens tilstand. En verden –  som vi alle sammen har en forpligtelse til at passe på.

Aprils mor er død og vi følger hende, da hun sammen med sin far tager en til vejrstation i Arktis, hvor han skal forske. April håber, at det betyder, at de får mere tid sammen, men faren er som sædvanligt dybt begravet i sit arbejde, og April må klare sig selv.

Heldigvis er April en modig pige, og hun bestemmer sig for at udforske den lille ø, de er kommet til. April har arvet sin mors evne til at arbejde med og forstå dyr, så da hun møder Bjørn bliver de straks venner. Bjørn er helt alenen og April kan på en eller anden forunderlig vis forstå ham. De får det smukkeste venskab uden ord.

Månederne flyver afsted og pludselig skal April og hendes far hjem igen. April kan dog ikke bære at efterlade Bjørn på den lille ø, hvor han ikke kan komme fra, da indlandsisen er smeltet for meget.

April sætter alt ind for at få Bjørn hjem til Svalbard.

Jeg er ikke hverken barn eller ung længere. Alligevel ramte “Den sidste bjørn” mig lige i hjertet. Det en virkelig smuk fortælling om venskab mellem mennesker og dyr, og om at vi skal passe på vores verden.

Bøgerne er fra en anden tid, men jeg mindes “Black Beauty” og “Lassie”, som også var de her fantastiske bøger om dyr.

Jeg kunne godt tænke mig at lokke min datter med til samlæsning af “Den sidste bjørn”. Jeg tror hun vil kunne lide den!

Har du en favorit bog om venskaber mellem dyr mennesker?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s