Lydie af Zidrou og Jordi Lafebre

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Lydie
Forfatter: Zidrou
Illustrationer: Jordi Lafebre
Antal sider: 58
Udgivelsesår: 2023
Forlag: Forlaget Umpff
Vurdering: 4/5 stjerner

“Man får de børn, man fortjener!” (Citat)

Gribende og rørende.

Lydie er en grafisk fortælling, der måske kan være hård læsning, hvis man har mistet et barn eller ønsker inderligt at få et.

Historien om Lydie bliver fortalt af en statuette i en navnløs by.

Da vi træder ind i fortællingen, er karakteren Victor Hefort ved at aflive sin kats nyfødte killinger, alt imedens byens læge kæmper med at bringe den unge kvinde Camilles baby levende til verden – uden held.

Camille og hendes far har tidligere været ramt af en tragedie, da Camilles mor døde, så tabet er en stor sorg for især Camille.

Camille forstår ikke/mener ikke, at barnet er dødt, og efter en rum tid, proklamerer hun, at barnet – Lydie –  er vendt tilbage. Selvom der ingen baby er, rent fysisk, vil de fleste af byens beboere ikke såre Camille, og de spiller med på “skuespillet”.

En af dem siger så smukt “hvis vi tvangsindlagde mennesker, blot fordi de er lykkelige!…” og Camille er lykkelig! Hun elsker Lydie!

Camilles far elsker til gengæld Camille, og han bliver rundere og rundere, fordi han spiser al den mad Camille sætter frem til Lydie. Han er en ægte far, og Camille er en ægte mor, der smører den fineste madpakke til Lydie, da hun starter i skolen. Det er ren kærlighed.

Selvom børnene i skolen, får fortalt, at Lydie ikke eksisterer, siger et af dem: “Det er nu alligevel den sødeste klassekammerat, jeg har!”.

Jeg elsker den her fine historie og de flotte illustrationer. Jeg har set anmeldelser som tillægger bogen uhygge a la Twin Peaks, der foregår da også skøre ting, og byen huser skumle eksistenser, men når det er sagt, så er det en utroligt fin historie om medmenneskelighed og omsorg for et sårbart menneske.

Tusind tak for bogen Forlaget Umpff.

Skriv en kommentar