Drengen, muldvarpen, ræven og hesten af Charlie Mackesy

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Drengen, muldvarpen, ræven og hesten
Forfatter: Charlie Mackesy
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Svane & Bilgrav
Vurdering: 5/5 stjerner

Sødeste og fineste illustrerede fortælling for både voksne og børn.

Er den banal?! Ja! 

Er den klichéfyldt?! Ja!

Men det fungerer så fint, fordi bogens moraler minder os om de vigtigste ting i livet. Forfatteren formår at  kombinere alvor med humor, og som læser trækker jeg ofte på smilebåndet og bliver varm om hjertet.

Det her er en sand keeper, som får sin faste plads på reolen, hvor jeg kan finde den frem, når jeg eller familien har brug for lidt opmuntring og omsorg. Den er nemlig fortalt på en måde, hvor børnene også kan være med, og vi kan få mange gode snakke om at være sig selv og at være elsket.

Illustrationerne underbygger indholdet rigtigt fint. De er simple, men fulde af hjertevarme.

Det gør lidt ondt i mit meget ordentlige boghjerte, at forfatteren opfordrer til, at læseren slider bogen grundigt, og at man laver kruseduller og æselører, men det vil jeg øve mig i. Ligesom jeg vil øve mig i at leve modigt.

Bogen er for nylig blevet lavet til en film. Filmen vandt årets Oscar for bedste korte animationsfilm. I den forbindelse er bogen blevet udgivet i en ny udgave, som ifølge forlaget udkommer på dansk til efteråret.

Jeg synes bl.a. bogen minder om Peter Plys og Steen og Stoffer, og jeg vil anbefale den til dig, der kan lide simple, hjertevarme historier.

Skriv en kommentar