Det er bare blod af Louise T. Sjørvad og Jette Sandbæk

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Det er bare blod
Forfatter: Louise T. Sjørvad og Jette Sandbæk
Antal sider: 95
Udgivelsesår: 2023
Forlag: Forlaget Albert

Vigtig bog!

Jeg kan lige så godt indrømme det. I en alder af 47 synes jeg faktisk stadig, at denne bog er lidt grænseoverskridende, og netop derfor tror jeg, at den er vigtig.

Den lærer vores unge kvinder, at de ikke skal skamme sig over deres krop og dens funktioner. Den viser og fortæller råt for usødet, hvad menstruation er, og at det ikke er noget at skamme sig over.

Bogen er opdelt i kapitler  fra A-Å. Hvert kapitel  omhandler forskellige emner, som relaterer til menstruation og som afmystificerer emnet for især yngre piger/kvinder. Den er virkelig flot illustreret, og den giver svar på de fleste spørgsmål, man kan have omkring kvindelig pubertet og menstruation.

Jeg kan godt lide, at bogen indeholder masser af ærlige citater fra kvinder og piger, der beskriver deres oplevelser med menstruation. Det betyder, at unge kvinder finder nogen, de kan  spejle sig i, hvilket er enormt vigtigt og trygt, når man er ung.

Min anbefaling er helt klart, at du køber den, og giver den til din unge datter. Lad hende læse den i hendes eget tempo og hendes egen privatsfære, så er hun godt klædt på til at håndtere og favne hendes krop.

Skriv en kommentar