Den lille butik med de lykkelige slutninger

Deimg_8268-1n lille butik med de lykkelige slutninger er en feel-good roman af Jenny Colgan. Den handler om at være modig, tage chancer og gå efter drømmen, den handler om kærlighed, og så handler den om bøger – masser af bøger!

Bogens hovedperson, Nina, er en kvinde i 20’erne, der bor i Birmingham. Hun ELSKER bøger og arbejder på et bibliotek. Hun er en stille mus, der følger strømmen og sjældent gør væsen af sig. Da biblioteket skal lukke til fordel for et stort ”medie-center” med fokus på elektroniske løsninger, bliver Nina opsagt.

Som udgangspunkt er Nina rigtigt usikker på fremtiden og kaster sig også ud i jobsamtaler med henblik på genansættelse, men i baghovedet lurer drømmen om at få sin egen butik, hvor hun kan gøre det, hun elsker: Finde den rigtige bog til den enkelte kunde og lære “ikke-læsere” om miraklet at læse bøger.

Meget ulig Ninas sædvanlige handlemønster tager hun på en timelang rejse fra Birmingham til Skotland, hvor hun ender med at købe en KÆMPE kassevogn, som hun vil fylde med bøger og lave til en butik. På turen forelsker hun sig i Skotland og slår sig ned der. Takket være Colgans fantastiske landskabsbeskrivelser, kan man godt forstå hvorfor!

Mange i landsbyen har savnet et bibliotek eller en boghandel, og da Nina tillige involverer sig i kunderne og gør en indsats for at finde den helt rigtige bog, så bliver Nina hurtigt en del af landsbyen med hendes kassevogn: ”Den lille butik med de lykkelige slutninger”.

Nina bliver romantisk involveret med 2 meget forskellige mænd. Den mørke og blide Marek, som hjælper hende med at transportere bøger til Skotland, og den lyse bistre Lennox, hvis gård hun bor til leje på. Det bliver forholdsvis hurtigt tydeligt, hvem det er meningen, at Nina skal ende med, men vejen derhen er ikke uden ”små” bump.

Det er især, når Nina taler med sin veninde Surinder om, hvad lykken er og hvor man finder lykken, at historiens dybere indhold kommer frem. Hvad skal der til, før man får mod til at kaste sig ud i et nyt arbejdsliv eller en ny kærlighed? Hvordan får man mod til at angribe tingene fra en ny vinkel?

Jeg synes, at der er tale om en anbefalelsesværdig historie, som er fuld af skønne beskrivelser af landskaber, årstider og landsbyfester. Litterære referencer er der mange af, og de rammer allerbedst,  der hvor de udgør en del af historien. Sidst men ikke mindst er Colgan mester i at beskrive romantisk kærlighed på en måde, der gør en varm om hjertet.

Nu tror jeg, at jeg skal ud at lede efter en kassevogn! Spørgsmålet er bare om Frederikshavn kan slå Kirrinfief?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s