Smuk fortælling om bøgers magt

“Maybe that’s the thing we need to understand, Alice. That some things are a gift, even if you don’t get to keep them.” 💔

Disse ord er noget af det smukkeste, jeg længe har læst.

De stammer fra “Ræk mig stjernerne” eller “The giver of stars” som bogen hedder på engelsk. Den er skrevet af Jojo Moyes, der har opnået stor succes med bl.a. “Mig før dig”. I “The giver of stars” følger vi unge engelske Alice, der gifter sig med en amerikansk mand. Med store og uskyldige forventninger følger hun ham til hans fødeby i Kentucky, USA.

Vi befinder os i 1930’erne, og Alice møder et samfund, det er stærkt patriarkalsk, fattigt, racistisk og religiøst. Samfundet er præget af, at man ikke må “træde ved siden af”, og det kommer Alice til, da hun slutter sig til en flok unge kvinder, der på hesteryg drager til øde og fattige områder med biblioteksbøger, som skal berige udsatte familier.

Historien indeholder en stor palette af sideløbende historier, som på én gang er groteske og chokerende, men også smukke og hjertevarmende. Siderne vender nærmest sig selv, og her er virkelig noget for enhver smag.

Den engelske udgave har et smukt cover, som jeg elsker at kigge på. Bogen har desuden et helt fantastisk opslag, som refererer til citatet i starten af denne post. Se det i story og læs så bogen, hvis du ikke allerede har gjort det 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s