Smuk biografi om Astrid Lindgren

Jeg husker tydeligt den jul, jeg fik Astrid Lindgrens bedste historier i julegave. Det var ren magi for mig at få læst højt af f.eks. ”Nils Karlsons Pusling” eller ”Søndeneng”, som rummer både smil og smerte. Jeg elsker selvfølgelig også Emil, Pippi, Madicken, Ronja og ja, så har jeg altid været stolt af at være navnesøster til Annika!

For nylig opdagede jeg, at Lisa Aisato for nogle år siden har illustreret en biografi for børn om netop Astrid Lindgren, og den kombination måtte jeg bare se og læse.

Bogen er skrevet af Agnes-Margrethe Bjorvand, og den udgør det fineste lille værk om Astrids liv illustreret med billeder fra Aisatos hånd.

Bogen er opdelt i korte kapitler, og du behøver ikke at læse den fra ende til anden, du kan springe rundt og stoppe, hvor en illustration eller et citat fanger dit øje.

Jeg er begejstret for opbygningen af kapitlerne, der indeholder et Lindgren citat, beskriver en fase i hendes rige liv og afsluttes med et ”Vidste du?” afsnit, som lister fakta om hendes liv og forfatterskab.
Bogen gav mig masser af ny viden om Lindgren, og jeg får helt lyst til at fordybe sig i hendes sjælfulde univers igen.

Jeg falder altid på halen over Lisa Aisatos stemningsfulde illustrationer, og denne gang er ingen undtagelse. Jeg elsker at bladre – blive glad og rørt over alle de fine billeder og visuelle fortolkninger af både nye og velkendte figurer.

Et must for alle fans af Astrid Lindgren og Lisa Aisato.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s