Hemmeligheder fra fortiden

Jeg vandt ”Sommerens Hemmeligheder” af Nikola Scott hos #forlagetturbulenz for et stykke tid siden. Jeg kendte ikke forfatteren i forvejen, men bogens forside og teaser ”For alle som elsker Lucinda Riley” gjorde, at jeg satte mine forventninger højt, og de blev virkelig indfriet.

Bogen foregår i 2 spor. Fortidssporet foregår i starten af 2. verdenskrig og handler om sekstenårige Madeline, som lever på godset Summerhill med sin storesøster og godsets personale. Pigerne har mistet deres forældre. Især faderens voldsomme død har sat sit præg på pigerne.

Nutidssporet handler om den unge fotograf Chloe, som er nygift og gravid. Chloe bliver sendt på en fotoopgave på Summerhill. Chloe er spændt på at møde Madeline, der har illustreret en bog, som har en helt speciel betydning for Chloe. I udgangspunktet kender de ikke hinanden, men de fatter hurtigt sympati for hinanden, og på en måde er der tale om 2 sårede sjæle som finder en ligesindet.

Kapitlerne veksler imellem fortid og nutid, og på den måde får vi løbende indsigt i både Madelines og Chloes liv indtil nu. I starten udvikler historien sig stille og roligt, men på vej mod historiens klimaks bliver kapitlerne kortere og kortere, og som læser holder man vejret i spænding og vender siderne hurtigere og hurtigere.

Jeg blev virkelig fanget af historiens stemning, det engelske landskab, hemmelighederne og overraskelserne. Et par gange undervejs tog fortællingen en drejning, jeg ikke havde set komme.

Forfatteren skriver i efterordet, at hun har ønsket at skrive en historie om kærlighed. Både den dybe romantiske kærlighed og den mørkere besiddende kærlighed, der kan munde ud i besiddertrang og resultere i vold. Det synes jeg, hun har opnået.

Du skal helt klart læse denne bog, hvis du elsker bøger af Lucinda Riley og Santa Montefiore. Den er fuld af romantik, familie, historie, mystik og så har den et tvist af spænding.

Har I læst denne her eller Scotts første roman ”Min mors hemmeligheder”?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s