Villa Havbrise – Stemningsfuld nordisk feel-good roman

“Villa Havbrise” af Caroline Säfstrand er en stemningsfuld nordisk feel-good roman.

Bogen handler om Sophie, der siden hun var helt ung har boet i Berlin. Nu er hun pga. moderens død taget hjem til Sverige, hvor hun har arvet sit barndomshjem, et gammelt forfaldent, men fint kurhotel.

Sophie har ikke haft den bedste opvækst, så hun vil hurtigst muligt af med huset og tilbage til Berlin. Først skal huset dog gøres i stand, derfor Sophie søger arbejdskraft uden “tung bagage”. De skal bo i huset og arbejde med kost og logi som betaling.

Sophie får 3 henvendelser fra 3 meget forskellige mennesker, som hun takker ja til. Det viser sig, at ingen af dem, heller ikke Sophie, rejser med “let bagage”, så de får både renoveret det gamle hus og deres fortid, liv og sjæl.

Jeg synes virkelig, at det er tunge emner, der tages op og nogle afsluttes efter min mening ikke helt, men alle bogens karakterer gennemgår en heling og kommer stærkere ud på den anden side, hvilket er dejligt livsbekræftende.

Der er igennem bogen en skøn og stærk nordisk stemning, som jeg rigtigt godt kunne lide. Er du til feel-good a la Jenny Colgan, så giv denne nordiske skønhed et skud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s