Eventyrlige rejseberetninger

Tak til @tomashemmer og @mellemgaard_forlaget for anmeldereksemplaret.

”At rejse er at leve.” Citatet kender vi fra H. C. Andersen, men Tomas Hemmer har med ”Eventyrlige rejseberetninger” næsten gjort det til sit eget.

Bogen er en blanding af Tomas’ egne rejseoplevelser, rejsetips og dagbogsnotater kombineret med små fiktive afsnit om de mennesker, han møder på sin vej. Afsnittene er forsynet med nogle rigtigt fine illustrationer samt billeder fra de forskellige rejser.

Tomas har været på alle mulige slags rejser både de rolige med familien og de mere udfordrende med vennerne, men én ting er sikkert, den står altid på oplevelser og rigtigt mange af dem, når han rejser.

Som læsere bliver vi bl.a. indviet i Tomas tur til toppen af Kilimanjaro, til New Zealands vilde natur, og til Canada og Hawaii, hvor han tilbringer 9 uger sammen med familien.

To af Tomas rejsetips lyder på dagbogsskrivning og fotografering. Begge dele nyder læseren godt af i hans bog.

Indrømmet, så er jeg ikke den store globetrotter, men jeg begejstres sammen med Tomas, når jeg læser de spændende og brændende fortællinger fra hans ”tour de verden”, og jeg er sikker på, at rejselystne læsere både kan genkende oplevelser og inspireres til nye.

Kapitlerne udgør på en måde små essays, der ofte springer i tid, og hver gang byder på en ny historie. Det gør, at jeg nogle gange savner ”den røde tråd”, men jeg tror faktisk ikke, det er Tomas intension, at det skal være en kronologisk og sammenhængende historie.

Der er utvivlsomt stof i Tomas’ rejseliv til en spændende rejseblog, en inspirerende Instragram-konto eller måske en ny bog, for rejser skal også fylde Tomas og familiens liv de næste mange år. Han drømmer sig nemlig allerede væk til nye destinationer.

Spændende læsning for de rejselystne!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s