Dansende biler

Tusind tak til @forlagetintegration for anmeldereksemplaret.

”Flodbølgen vugger dem i sin våde favn. Det ser faktisk ud, som om bilerne danser med hinanden.”

Da Camilla spurgte, om jeg ville læse hendes bog ”Dansende biler”, var jeg ikke i tvivl. Det ville jeg gerne. Se lige hvor fin den er! Og indholdet ditto.

”Dansende biler” handler om Japan, hvor Camilla har boet i flere perioder af sit liv. Allerede i 1998 som 17-årig var hun på udveksling i det store og fremmede Japan. Siden har hun bl.a. boet i Japan i forbindelse med udarbejdelsen af sin ph.d. omkring atomindustrien og i forbindelse med adskillige rejser.

Bogen er fuld af personlige anekdoter om Japan og om at begå sig i en helt anden kultur. Camilla har en kæmpe viden og er en fantastisk fortæller, så det er spændende læsning både for læseheste, rejselystne og f.eks. forretningsfolk, der har brug for professionel interkulturel viden om Japan.

Som læser er man både med på Camillas succeser og mindre heldige oplevelser. Det er spændende og fascinerede at følge hendes kampe og vilje til at klare enhver udfordring. You go girl! Processen med ph.d.-afhandlingen bliver f.eks. en noget hårdere proces end forventet, og kun fordi Camilla alligevel klør på ender hun med at forstå, at i Japan er ”en god chef en streng chef”.

Det udvalgte citat stammer fra en af de personer, der optræder i bogen. Det handler om, hvordan han oplever verden efter jordskælvet og den efterfølgende tsunami, der rammer Japan i 2011. Naturkatastroferne var skyld i Fukishima-atomulykken, der har haft store konsekvenser for Japan. Atomkraft fylder meget i hendes beretning, men jeg må sige, at det er utroligt interessant beskrevet, især fordi Camilla udforsker mange forskellige japaneres holdning til det kontroversielle emne.

Bogen indeholder desuden masser af beskrivelser af japanske hjem, familier og mad, hvilket altid vinder mit hjerte.

Varmeste anbefaling herfra.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s