Stenens tid af Johan Ottosen

Reklame. Tusind tak for anmeldereksemplaret @johanottosen og @bukefalospublishing.

Jeg har set ”Stenens tid” blive beskrevet som en manderoman. Jeg ved ikke, om man kan tillade sig at sige, at der findes kønsbestemt litteratur, men der er bestemt langt fra mine sædvanlige feel-good-romaner og lyserøde covers til Johan Ottosens hæsblæsende spændingsroman.

”Stenens tid” er første del af en trilogi, hvor anden del ”Apokalypsens engle” også er udkommet. Tredje del ”Antikaos” udkommer til marts 2021.

Bogen byder på et højt tempo og en nærmest filmisk opbygning med korte kapitler, der springer i sted og mellem personerne i det store persongalleri, der alle er vigtige for historiens plot. Læseren keder sig aldrig. Det er der simpelthen ikke tid til. Der sker hele tiden ting i historien, som er vigtige for det større plot.

Det er svært at forklare, hvad romanen handler om uden af afsløre for meget, men kort fortalt handler bogen om journalisten Kurt, der kommer i besiddelse af nogle informationer, som kan påvirke både Danmark og kongefamilien på en altødelæggende måde. Der er super mange tråde at samle, og Johan inkorporerer konspirationsteorier, religionsviden, atomteknologi og en masse andre emner på en meget troværdig måde.

Handlingen foregår bl.a. i Grønland, København og min hjemby Århus, hvor opdagelser i ”Vor Frue Kirke” spiller en væsentlig rolle for historien. Det elsker mit Århus-hjerte.

Er du til genren, er der masser af spænding, eksplosioner, mystik, død, uhygge og barske grafiske beskrivelser at hente, og man kan sagtens se, hvorfor Johan sammenlignes med Dan Brown.

Der er i mine øjne tale om en rigtigt god spændingsroman, og Johan afslutter i den grad “Stenens tid” med en cliffhanger, som lægger op til nye spændende læseoplevelser i ”Apokalypsens engle”.

Køber du genudgivelsen er du med til at støtte “Støt brysterne”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s