Jordens salt af Janine Cummins

Skal du kun læse én bog hen over julen og nytåret, så skal det næsten være ”Jordens Salt” af Jeanine Cummins.

En mere intens, spændende, hjerteskærende og tankevækkende roman skal du lede længe efter!

Mexicanske Lydia ejer en boghandel og en dag kommer en charmerende og belæst mand ind og køber 2 af Lydias yndlingsbøger. Lydia og Javier opbygger hurtigt et solidt og nært venskab. Hvad Lydia ikke ved er, at Javier leder et narkokartel, og Lydias mand, der er journalist, er i gang med at skrive en artikel om Javier. Det er ikke ufarligt at være journalist og skrive om narkokartellerne i Mexico, og det ender med, at Javier får dræbt hele Lydias familie. Kun hende selv og sønnen Luca undslipper et forfærdeligt attentat.

De næste mere end 400 sider omhandler Lydia og Lucas flugt til det forjættede USA. De er pludselig blevet immigranter uden sikkert sted at være i Mexico. Vi følger dem på deres lange og farefulde rejse med La Bestia (Dødens tog) mod USA. Der lurer farer overalt, både når de skal hoppe på og af toge i fart, men også i form af andre immigranter og grænsekontrollanter, som bestemt ikke vil immigranterne det godt.

Bogen handler om sorg, flugt, livsvilje og medmenneskelighed. Vi lever i det forholdsvis trygge Danmark, og kan nogle gange have svært ved at forstå, hvad det vil sige at være immigrant og intet sikkerhedsnet have. Denne bog illustrerer så fint, hvor godt vi har det, og hvor skræmmende og trøstesløst det er at være immigrant.

Jeg kan læse mig til, at bogen har affødt en del kontroverser. Jeg vil kun forholde mig til, at det er en fantastisk og helt uforglemmelig fortælling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s