Jul på den lille skotske ø af Jenny Colgan

Jeg benyttede fridagene her mellem jul og nytår til at få læst Jenny Colgans ”Jul på den lille skotske ø”. Det er umiddelbart sidste bog i en serie på 4 om Flora og beboerne på øen Mure.

Vi møder gamle kendinge som Lorna, Floras veninde, der er lærer på den lokale skole. Lorna er håbløst forelsket i Saif, som er øens læge og flytning fra Syren. Lorna underviser Saifs 2 drenge, og Saif er glad for Lorna, men han venter stadig på nyt om sin kone, der er forsvundet i Syrien. Har kærligheden til Lorna overhovedet en chance?

Floras brødre er også med i denne bog, især Fintan og hans ægtemand Colton har en særlig rolle denne gang. Colton, den rige amerikaner, der har slået sig ned på Mure, er alvorligt syg af kræft. Ud af det blå dukker hans bror Tripp op på uventet og uønsket besøg. Kan de forsones?

Flora selv bærer på et lille nyt liv under sit hjerte, men tør hun fortælle det til sin plagede kæreste, advokaten Joel, der ikke selv har haft en kærlig opvækst? Tør Joel glæde sig over at skulle være far?

Der er lagt masser af tråde ud til en skøn fortælling, og det får vi også!

Jeg elsker Colgans dejlige skrivemåde, hvor vi bliver trukket ind i det lille samfund og føler med hver og en af øens beboere. Hun skriver smukt og inderligt, både når det er glædeligt, men også når det er sørgeligt, og denne gang er det ikke ren feel-good. Jeg måtte i hvert fald fælde en tåre…

Colgan har heldigvis sået et par frø, der åbner op for flere historier om Flora, Lorna og alle de andre. Det kunne være så hyggeligt, om de frø blomstrede og blev til en ny roman.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s