Stephanie – Fra “Årgang 0 til frihed” af Stephanie Siguenza van-der Watt

Titel: Stephanie – Fra ”Årgang 0” til frihed
Forfatter: Stephanie Siguenza van-der Watt i samarbejde med Anne Nørkjær Bang
Antal sider: 160
Udgivelsesår: 2020
Forlag: Forlaget Gyldendal
Vurdering: 4/5 stjerner

Jeg hører til dem, der har set ”Årgang 0” fra start til slut. Jeg har grint og grædt med deltagerne og fulgt deres liv på sidelinjen, imedens jeg selv er gået fra ung til voksen, fået fast arbejde, og er blevet mor. Med andre ord, er jeg ligesom familierne ramt af livet. Det har været intenst at følge ”Årgang 0”, fordi man har været med i både gode og dårlige tider. På mange måder føler man en omsorg for de unge, og håber, at de er kommet godt på vej ud i livet.

Hos mig er Stephanie brændt igennem, og man har ofte tænkt, at der ikke blev draget den rette omsorg for hende, og at hun blev for tidligt voksen. Da jeg så, at Stephanie har valgt at fortælle sin egen version af historien, var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville læse den, og den blev læst på en enkelt aften. Der er tale om en ærlig, intens og hudløs biografi om et ungt, stærkt og følsomt menneske, der har brug for at vise sin egen version af vores ”allesammens” Stephanie.

I bogen fortæller hun om sit liv fra fødslen og frem til nu. Hun fortæller sin version af de ting, som vi har kunnet se på tv og alle de kampe, hun har kæmpet. Bogen er kronologisk skrevet med små hop frem og tilbage, hvor det er nødvendigt. Der bliver gjort meget ud af at fortælle læseren, at det er Stephanies version af sandheden, og at intet er sort/hvidt.

Bogen er virkelig anbefalelsesværdig til alle, der er interesseret i at vide mere om Stephanie, men jeg synes ikke kun, den er interessant for reality-fans. Jeg er sikker på, at unge mennesker generelt kan spejle sig i bogen og komme til at tro på, at de også kan kæmpe sig ud af svære perioder og svigt. Det kan være både hjemme og i skolen, men også i livet generelt.

Jeg ser Stephanie som et stort forbillede for unge mennesker, der skal ud at kæmpe sig til en plads i livet. Jeg elsker, at hun, som hun selv skriver, er blevet mønsterbryder og ønsker hende alt det bedste.

En virkelig læseværdig biografi!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s