Kræmmerfund og kærlighed af Ewa Klingberg

Titel: Kræmmerfund og kærlighed
Forfatter: Ewa Klingberg

Antal sider: 351
Udgivelsesår: 2020
Forlag: Gads Forlag
(Anmeldereksemplar)
Vurdering: 4/5 stjerner

Reklame/anmeldereksemplar

”Kræmmerfund og kærlighed” er skøn svensk feel-good, som i den grad inviterer til ren hygge-læsning.

Historien er delt op i et nutidsspor og et fortidsspor.

I nutiden følger vi Felicia, der lige er blevet skilt og har overtaget en gammel ejendom med lejere. Felicia bor også selv i ejendommen. Eksmanden er løbet med alle møbler, så Felicia skal til at indrette lejligheden. I den forbindelse får hun kontakt med antikhandleren Jonathan, der netop mangler en lejlighed som Felicias til et foto-shoot. Mod at få lov til at skyde billeder i lejligheden, vil Jonathan give Felicia nogle af de anvendte møbler,  hvilket er kærkomment, da Felicias økonomi lider. Det ender med at både Jonathan og beboerne i ejendommen hjælper med indretningen, og der opstår nye og varme venskaber.

I fortiden (1861-1914) følger vi Nanny, som er ung pige i huset hos en rig familie. Nanny holder meget af børnene og i særdeleshed Fritz, der kun er lidt yngre end Nanny selv. Det er på mange måder et godt sted at tjene, og Nanny får lov til at modtage undervisning sammen med familiens børn. Omstændigheder gør, at Nanny må forlade familien i en længere årrække, hvilket hun er ked af, og da hun pludselig får mulighed for at vende tilbage, tøver hun ikke længe.

Det er svært at fortælle om, hvad der kæder de to historier sammen uden at afsløre for meget, men et møbel spiller en central rolle.

Begge tidsspor indeholder historier om venskab og kærlighed. Nutidshistorien emmer af indretning og kræmmerfund, så er du til det, er denne historie et must.

Jeg elsker, at der er tale om ren afkobling og feel-good og det giver en god dynamik til fortællingen, at vi følger to tidslinjer. Coveret fortjener også ros, jeg får virkelig lyst til at kigge ind bag døren og se, hvad Antik-butikken gemmer på.

I morgen den 10. marts 2021 udkommer Ewa Klingsbergs nye roman ”Sølvtøj og sød musik” på dansk. Den ligger her ved siden af mig, og jeg glæder mig til at se, hvad den byder på og dele det med jer snarest.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s