Sølvtøj og sød musik af Ewa Klingberg

Reklame/Anmeldereksemplar

Titel: Sølvtøj og sød musik
Forfatter: Ewa Klingberg
Antal sider: 363
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Gads Forlag (Anmeldereksemplar)
Vurdering: 3,5/5 stjerner

Underholdende og fængslende roman fra Sveriges nyudnævnte feel good-dronning Ewa Klingberg.

”Sølvtøj og sød musik” er andet fritstående bind i Huskvarna-serien. Jeg kan konstatere, at den sagtens kan læses uden kendskab til forgængeren ”Kræmmerfund og kærlighed”, men har du læst den, vil du møde gamle kendinge i birollerne

Ewa Klingberg har igen valgt at dele bogen op i to spor: et fortidsspor (1874-1935) og et nutidsspor. Det er jeg ret vild med, og jeg ender som regel med at falde mest for historien fra gamle dage.

I nutiden følger vi 50-årige Jeanette, der lige har mistet sin mand. De var tæt på at blive skilt, men det ved ingen. Jeanette har derfor nemmere ved at komme sig over sorgen og bliver lidt frustreret, da hendes svigermor flytter midlertidigt ind i baghuset. Jeanette har planer om at sælge hendes og mandens hus, derfor går hun i gang med en større oprydning. På loftet bag tapetet finder hun et skjult rum. I rummet er der masser af kasser med glasplader, som blev anvendt til fotografering i gamle dage. Jeanette får fremkaldt billederne, og det viser sig, at billederne har en tættere forbindelse til Jeanette, end hun først forestiller sig.

I fortiden følger vi Mathilda, som er yngste datter i en bondefamilie. Forældrene har haft penge til at sende de store søskende til USA, mens Mathilda skal giftes bort til en meget utiltalende enkemand. Det lykkedes Mathilda at stikke af og drage ud i verden. Her hjælper en ung mand ved navn David hende hen til kvinden Berta, som har et atelier. Hos Berta lærer Mathilda kunsten at fotografere og fremkalde billeder, hvilket giver hende nogle store oplevelser, men hendes liv kommer også til at byde på modgang.

Jeg kæmpede lidt med, at jeg ikke fandt Jeanette så sympatisk, omvendt tiltalte Mathilda mig mere, og jeg blev ret fanget af fortidssporet og beskrivelserne af fotokunsten, som er meget troværdigt beskrevet.

Bogen kan helt klart anbefales til dig, der gerne vil læse en romantisk og historisk roman om nye begyndelser med stærke modne kvinder i hovedrollerne.

Jeg glæder mig til flere historier fra Huskvarna.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s