Alhambra Blues af Dan Turèll

Reklame/Anmeldereksemplar

Titel: Alhambra Blues
Forfatter: Dan Turèll
Antal sider: –
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Alhambra (Anmeldereksemplar)
Vurdering: 5/5 stjerner

I dag den 19. marts ville forfatter Dan Turèll være fyldt 75 år. I den forbindelse genudgiver Forlaget Alhambra hans digtsamling ”Alhambra Blues”.

Der er tale om en virkelig flot indbunden bog, der bærer en letgenkendelig silhuet af forfatteren på forsiden. I hvert fald for os, der kan huske Turèll. Jeg blev overrasket over at se, at bogen er trykt i forfatterens håndskrift. Det giver bogen et helt personligt og næsten fortroligt præg.

Digtsamlingen udkom første gang i 1983, og der er tale om 175 korte notatagtige dagbogsdigte skrevet mellem 1978 og 1982. Digtene er skrevet i en lykkelig periode i Dan Turèlls liv, hvor han fandt kærligheden og blev far. Digtene handler meget om det nære liv.

Jeg både smilede, blev berørt og forundret under læsningen.

Digt # 80: Familie, Mantova er nok mit yndlings. Det ramte mig lige i hjertekulen, hvor fint Turèll med så få ord kan beskrive essensen af familie.

Jeg er ikke velbevandret ud i digte, men jeg nød bare at tage digtene ind, og jeg synes ikke, at de var svære at forstå. Jeg vil klart anbefale ”Alhambra Blues” til både digtelskere og læsere, der har lyst til at kaste sig ud i noget nyt. Dan Turèll var en produktiv forfatter og har udover digte bl.a. også en krimiserie på sit CV.

I dag har jeg fejret min datter som deler fødselsdag med Dan Turèll, men jeg har også sendt en tanke til forfatteren, som vi måtte sige farvel til alt for tidligt.

Grib dagen😘

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s