Røverhistorier fra Roskilde og Flere røverhistorier af Helga N. Waage

Reklame – Anmeldereksemplarer

Titel: Røverhistorier fra Roskilde
Forfatter: Helga N. Waage
Antal sider: 287
Udgivelsesår: 2017 (genudgives 2021)
Forlag: Forlaget LML (Anmeldereksemplar)
Vurdering: 4/5 stjerner

Titel: Flere røverhistorier
Forfatter: Helga N. Waage
Antal sider: 321
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Forlaget LML (Anmeldereksemplar)
Vurdering: 4/5 stjerner

For lidt over en måned siden blev jeg kontaktet af Helga N. Waage, der er forfatter til Røverhistorierne, og det er jeg rigtigt glad og taknemmelig for. Jeg tror nemlig ikke, at jeg selv ville have fundet frem til de her skønne fortællinger.

Bøgerne betegnes som bøger ”for børn og unge i alle aldre”, men forfatteren har fortalt, at hun også har læsere på 100 år, og det kan jeg sagtens forstå. Jeg synes, at hun med Røverhistorierne har ramt en tone som ikke kun appellerer til børn.

I starten af første bog møder vi Leo Lundgren. Leo har ofte været på kant med loven og lige mistet sin kæreste og sit arbejde. Han er på vej til Roskilde, hvor han vil opsøge sin gamle grandtante Agnete, som får stor betydning for Leo.

Vi møder ligeledes Sørine, hun er også på vej til Roskilde, hvor hun skal være anklagerfuldmægtig. Sørine skal bo i en lejlighed i et gammelt kollektiv, hvor hun møder 2 drenge Albert og Tobias, som får en stor betydning i begge bøger.

Leos manglende held (ulovligheder) stopper ikke, fordi han tager til Roskilde, og derfor kommer Leo og Sørine til at krydse klinger i retten, og deres bekendtskab kommer til at strække igennem begge bøger.

Handlingen udspiller sig primært i Roskilde, hvor vi møder et større persongalleri, der på finurlig vis hænger sammen på kryds og tværs. Vi er flere gange med i retten, og forfatteren forklarer forskellige juridiske begreber på rigtig god vis og i børnehøjde, hvilket er et af bogens formål. Altså at gøre børn og unge klogere på jura. Jeg er vild med, at forfatteren ikke gør Leo til en ond fyr, men forklarer hans baggrund og gør ham rar, uheldig og menneskelig. Bøgerne minder mig meget om Bjarne Reuters ”Kidnapning” med den kriminelle onkel, der altid kommer i problemer, men som man alligevel elsker højt.

Bøgerne er fulde af hygge og der bages mange kager. Der er skønne og lærerige beskrivelser af Roskilde, så man længes efter at besøge byen. Øen Anholt får også smukke ord med på vejen. Der er et par fine kærlighedshistorier. Der er historiske tilbageblik. Der er spændende fortællinger om forskellige ulovligheder. Der er spænding. Der er sjov. Med andre ord, så er der lidt af det hele.

De 2 bøger supplerer hinanden rigtigt godt. Vi møder de samme mennesker med få udvidelser og på den måde får vi udvidet vores kendskab til personerne. I bog 2 ”Flere røverhistorier” bliver der rigtigt skruet op for spændingen. Her optræder en af Leos gamle venner, som stadig ikke helt bevæger sig inden for lovens rammer, og det giver en masse spænding og drama.

Forfatteren lover, at der er flere røverhistorier på tegnebrættet. Det glæder jeg mig til!

I dag den 31. marts bliver ”Røverhistorier fra Roskilde” genudgivet og samtidig udgives den nye bog ”Flere røverhistorier”. De får min varmeste anbefaling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s