Flod af Ulrik Lauritzen

Reklame – Anmeldereksemplar

Titel: Flod
Forfatter: Ulrik Lauritzen
Antal sider: 299
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Forlaget Brændpunkt (Anmeldereksemplar)
Vurdering: 4/5 stjerner

Nervepirrende og dramatisk krimi med historisk islæt.

Krimien ”Flod” er Ulrik Lauritzens debut som forfatter, og resultatet er en spændende og tankevækkende historie, om de valg en flok mennesker tog under og efter 2. verdenskrig.

Historien forgår på Rømø, hvor naturens kræfter er lige så skræmmende som de omstændigheder, der beskrives i romanen. Fortællingen foregår i 1976, hvor en mand findes dræbt på stranden. Han findes af en kvinde, der ved, at han bærer på en hemmelighed, der kan ødelægge hendes far. Efterforskningen fører til fundet af knoglerester i en brønd. Alt tyder på, at svaret på forbrydelserne skal findes tilbage i 1945 og tiden efter 2. verdenskrig. Hvilke hemmeligheder bærer befolkningen på? Kan man undslippe fortiden? Hvem dækker over hvem? Og hvorfor?

Normalt er jeg for stor en kylling til at være krimi-fan, men udover uhygge, makabre detaljer og mord, så byder ”Flod” på en masse stof til eftertanke, og det gør mig begejstret for denne fortælling. Den har nemlig rigtigt meget på hjerte ud over opklaringen af uhyggelige mord.

Forfatteren fortæller selv, at historien bygger på virkelige hændelser, rygter og fiktion. Den er meget troværdigt og spændende fortalt. I et interview med krimimessen.dk siger Ulrik Lauritzen, at han med bogen gerne vil have os til at reflektere over menneskets kamp for at bringe sandheden frem i lyset. Han håber også, at bogen kan skubbe lidt til vores sort/hvide opfattelse af tyskernes og danskernes rolle under krigen. Sluttelig vil han gerne illustrere, hvor blinde vi kan blive på vores egne værdier i en gruppe, som vi gerne vil beskytte og være en del af.

”Flod” er 1. del af en krimitrilogi, og jeg er rigtigt spændt på at se, hvad Ulrik finder på næste gang.

Bogen udkommer i morgen den 15. april på Forlaget Brændpunkt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s