Kongen af Malmø af Flemming Jensen

Reklame – Anmeldereksemplar

Titel: Kongen af Malmø
Forfatter: Flemming Jensen
Antal sider: 392
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Alhambra (Anmeldereksemplar)
Vurdering: 3/5 stjerner

Piet Hein skrev: ” Den, som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt.”

Jeg kom uvilkårligt til at tænke på citatet, da jeg læste Flemming Jensens politisk-satiriske kærlighedsroman, fordi fortællingen driver af ironi, sarkasme, underfundighed og spas, men lige under overfladen ligger alvoren.

I ”Kongen af Malmø” tager Flemming Jensen den danske udlændingepolitik under kærlig behandling. Vi befinder os i et fiktivt dansk kongehus, hvor kongen ligger for døden. Den kommende konge, kronprins Michael, har forelsket sig i en ung kvinde af afrikansk afstamning. Nazreen er kun 22 år gammel, hvilket udelukker familiesammenføring. Kronprinsen nægter særbehandling, men hvad er så mulighederne? Er konsekvensen simpelthen, at det danske kongehus må flytte til Malmø!?

Verden bliver både vendt på hovedet og endevendt i ”Kongen af Malmø”, og historien tager en farceagtig karakter. Det bliver lidt for fjollet, og der er lidt for meget udenomssnak til min smag. Jeg er dog sikker på, at andre vil elske lige netop de elementer.

For mig er bogen allerbedst, hvor den også rummer inderlighed og sårbarhed, og det gør den faktisk flere steder. Her bliver man eftertænksom og rørt.

Jeg måtte flere gange trække på smilebåndet, f.eks. af sætninger som: ”Et af kærlighedens smukkeste ord: Pladask”. Her kan Flemming Jensen også noget. Altså med sproget. Han leger med det på en finurlig og ekvilibristisk måde, som er virkelig skøn.

”Kongen af Malmø” er sjov og letlæst, men der er stof til eftertanke, hvilket gør det til en helstøbt og god roman.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s