Familie for begyndere af Sarah Morgan

Reklame – Anmeldereksemplar

Titel: Familie for begyndere
Forfatter: Sarah Morgan
Antal sider: 367
Udgivelsesår: 2021
Forlag: HarperCollins (Anmeldereksemplar)
Vurdering: 4/5 stjerner

”Sorg er ligesom at være bundet fast i en forlystelse, man ikke har betalt for at komme med i”.

Sarah Morgans seneste roman på dansk ”Familie for begyndere” er en feel good-roman i sædvanlig stærk, følsom og romantisk stil. Historiens omdrejningspunkt er kvinderne Fora og Izzy, som begge har mistet deres mor tidligt i deres liv.

Flora er en ung kvinde, som blev forældreløs som barn. Hun blev overladt til en moster, som ikke ønskede Flora i sit liv, og Flora har altid følt sig ensom og uden et sted at høre hjemme. I blomsterhandlen, hvor Flora arbejder møder hun enken Jack, og de bliver hurtigt glade for hinanden.

Jack har mistet sin kone og er alenefar for 2 piger, især den store pige Izzy på 17 år kæmper med tabet af moren. Da Jack bringer Flora hjem er ingenting fryd og gammen, selvom Flora og Izzy har meget tilfælles, har Izzy svært ved at lukke Flora ind i familien.

Begge kvinder kæmper med fortiden, er meget sårbare og har brug for at høre til i en familie, men der er ingen lige vej og før tingene falder på plads, skal alle sandheder frem i lyset, også dem der gør ondt.

Bogen tegner et fint portræt af sorg og giver fine, realistiske beskrivelser af, at ikke alt i en familie er fryd og gammen. Det er hårdt arbejde, men kærligheden til hinanden er limen, der holder sammen på det hele. Sarah Morgan viser, at hun har en stor psykologisk indsigt, og hun er virkelig god til at sætte ord på alle de følelser, som stor sorg og længsel afføder.

Kapitlerne i bogen skifter synsvinkel mellem Flora, Izzy og Clare (en veninde til Izzys afdøde mor), hvilket jeg synes rigtigt godt om, og det er en teknik, som Sarah Morgans ofte benytter i sine bøger. Jeg synes, det giver en god dynamik og en dybere forståelse for bogens forskellige karakterer.

En lille udfordring havde jeg dog denne gang, og det var en dialog som Clare havde med sin 70-årige mor om dennes sexliv. Den kunne jeg godt være foruden🙈😂

Jeg elsker Sarah Morgans forfatterskab og anbefaler gerne hendes bøger til dig, der ønsker en fortælling med stærke kvinder og sød romantik blandet med et strejf af alvor og smerte. Hendes tidligere bog på dansk ”Sommer i Paris” er er en af mine favoritter, og jeg glæder mig til næste roman fra hendes pen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s