Gobi af Dion Leonard

Titel: Gobi – En sand historie om en lille hunds lange rejse
Forfatter: Dion Leonard
Antal sider: 263
Udgivelsesår: 2018
Forlag: HarperCollins
Vurdering: 4/5 stjerner

Jeg blev opmærksom på denne søde og spændende historie, fordi den lige er udkommet på lydbog.

Lydbøger er jeg ikke så gode venner med, men noget ved historien tiltalte mig, derfor bestilte jeg bogen hjem fra biblioteket, og den er rigtigt god.

Der er både tale om en slags biografi og en fortælling om hunden Gobi. Forfatteren Dion Lennard fortæller om sin opvækst og sin spirende kærlighed for ekstremløb. I forbindelse med et af de mest ekstreme løb igennem Gobi-ørkenen, møder han en herreløs hund. Hunden kaster sin kærlighed på Dion, selvom der er hundredvis af andre deltagere. Dion er normalt enormt koncentreret og egoistisk under et løb, men han smelter alligevel lidt ved den store tillid og kærlighed, som Gobi (ja, det kom hunden til at hedde) viser ham. Han lader sig endda falde tilbage tidsmæssigt, da han på vej over en flod bliver nødt til at vende tilbage efter Gobi, der står pibende og kaldende ved bredden. Gobi følger Dion kilometer efter kilometer, og når etaperne er for ekstreme, bliver Gobi transporteret til målstregen, hvor hun venter på, at Dion kommer i mål.

Dion bliver hurtigt klar over, at han bliver nødt til at prøve at få Gobi med hjem fra Kina. Han rejser fortrøstningsfuldt hjem til England, og håber at han med hjælp fra folk i Kina kan få Gobi hjem. Der går dog ikke mange dage, før Gobi forsvinder, og Dion må tilbage til Kina for at lede efter hende.

Hen over de næste måneder, indtil Gobi kan komme med Dion hjem til England, skal de igennem en masse nervepirrende udfordringer og masser af venten.

Jeg synes, at der er tale om en sød, men også spændende fortælling, som var rigtigt underholdende. Jeg er sikker på, at dyreelskere af enhver art vil elske fortællingen om Gobi.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s