Guld på gaden af Eva Parum

Reklame – Anmeldereksemplar

Titel: Guld på gaden
Forfatter: Eva Parum
Antal sider: 291
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Byens Forlag (Anmeldereksemplar)
Vurdering: 3/5 stjerner

”Prospektet er et fatamorgana. Der ligger jo heller ikke guld på gaden, vel?” Dette citat fra sidste del fortæller så fint bogens stemning, vi er nemlig i en verden, hvor intet er, som det ser ud til at være.

I romanen følger vi primært Maria Oliver-Jones, som er blevet hentet til Helsingør for at hjælpe Hamlet Banks direktør Svend Kock Olsen med at skaffe et større millionbeløb til bankens ekspansionsplan. Maria er et følsomt sted i livet, hun har lige mistet sin mand og kæmper med at komme videre i livet.

Marias arbejdsgiver Kock Olsen er magtfuld og baserer sin ledelse på trusler og på at skabe frygt hos sine medarbejdere. Han har store drømme og visioner for Helsingør og Hamlet Bank.

Det viser sig dog hurtigt, at Maria har svært ved at udføre de opgaver, hun er ansat til, og det går op for hende, at der foregår fordækte ting i banken. En såkaldt muldvarp lækker interne informationer fra banken til den lokale avis, og da Maria begynder en afdækning af, hvad der foregår bag facaden i banken, modtager hun anonyme trusler. Spørgsmålet er, hvordan hun får overblik over bankens reelle økonomi? Og hvem kan hun overhovedet stole på i den proces?

”Guld på gaden” er en rigtigt spændende roman om økonomisk kriminalitet, mord og magt. Jeg følte mig godt underholdt, men jeg må også indrømme, at jeg var på udebane. Jeg havde lidt svært ved rent fagligt at følge de økonomiske aspekter af historien, men det er helt tydeligt, at dette er Eva Parums force. Parum er uddannet økonom. Den grundlæggende historie kan man dog sagtens følge alligevel, og der er masser af spænding at hente. Persongalleriet er stort, og Parum skriver med god følelsesmæssig indsigt, og især Kock Olsen gav mig lidt forhøjet blodtryk 😂

Jeg vil varmt anbefale bogen til læsere, som er glade for spændingsromaner med et stort persongalleri. Er du tillige interesseret i virksomhedsøkonomi og økonomisk kriminalitet, så skal du have fat i ”Guld på gaden”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s