Søstrene fra Toscana af Lori Nelson Spielman

Titel: Søstrene fra Toscana
Forfatter: Lori Nelson Spielman
Antal sider: 362
Udgivelsesår: 2020
Forlag: Peoples
Vurdering: 5/5 stjerner

Nogle gange ønsker man bare, at en bog aldrig vil slutte…

”Kærligheden, i alle dens former, er det, der forandrer hele denne rejse fra at være en fersk blyantstegning til et storslået maleri.” (Citat)

”Søstrene fra Toscana” er en sød, romantisk og rørende feel good-roman om kærlighed, familie, hemmeligheder og ”forbandelser”.

Fortællingen foregår i 2 spor: Et nutidsspor, som fortælles af den unge kvinde Emilia, og et fortidsspor, som fortælles af hendes ”nonna” Poppy.

I bogen følger vi Emilia, hendes kusine Lucy samt den aldrene Poppy. De 3 kvinder er alle andenfødte døtre i Fontanafamilien og lider under Fontanaforbandelsen, som dikterer, at andenfødte døtre aldrig vil finde kærligheden. Generation efter generation har forbandelsen holdt stik, men nu vil Poppy på sin 80-års fødselsdag én gang for alle bryde forbandelsen, således fremtidige generationer af Fontana-kvinder ikke skal lide samme skæbne.

Poppy shanghajer Emilia og Lucy til at rejse med hende fra deres hjem i USA til hjemlandet Italien. Poppy har nøje planlagt en uges ferie, hvor de skal besøge steder, der har en stor plads i Poppys hjerte og fortid. Familien forsøger at forhindre Emilia i at tage med på rejsen, men heldigvis mander Emilia sig og op, og en fantastisk historie udfolder sig. De 3 kvinder skal nu ud at finde kærligheden og ikke mindst sig selv. Det foregår i billedskønne omgivelser i Italien, som er beskrevet så fint, at man nærmest både kan se og smage det.

På turen bliver kvinderne klogere på hinanden, og de unge kvinder hører langt om længe Poppys spændende historie, som får betydning for Emilias fortid og fremtid.

Jeg er vild med fortællingen og kunne have læst dobbelt så mange sider! Det føles som om Spielman indfanger essensen af kærlighed. Alle slags kærlighed. Hun beskriver de italienske familieforhold glimrende, og jeg elsker alle de italienske gloser og beskrivelserne af den italienske mad. Spielman er god til at skrue en historie sammen, som bare lever og flyder. Hendes plot gør, at læseren overraskes undervejs, og man har den der bittersøde snert af tvivl på, om alt nu også ender lykkeligt.

Dette er mit andet bekendtskab med Spielmans forfatterskab. Jeg har begge gange været begejstret og er nu endnu mere spændt på hendes forfatterskab.

Elsker du Lucinda Riley, skal du helt sikkert have fat i ”Søstrene fra Toscana”!

God 2. pinsedag 💛

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s