#Bucketlist af Saynab Farah Dahir

Titel: #Bucketlist
Forfatter: Saynab Farah Dahir
Antal sider: 218
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Vurdering:4/5 stjerner

“#Bucketlist” er en superskøn og moderne ungdomsroman.

Bogen er visuelt smuk, har vilde farver, lækker font til overskrifter, fede farvedetaljer på siderne og Instagram-posts som billeder.

I fortællingen følger læseren den unge kvinde Zola. I løbet af en måned skal hun gennemføre en bucketlist (en liste over ting man gerne vil gennemføre, inden man dør). Zolas liste bliver vildere end tiltænkt og bremset af uforudsete hændelser. 

Måneden byder på store følelser af både glæde, sorg og frustration. Zola forelsker sig og har både gode og dårlige oplevelser. Ligesom hun oplever konflikter med både venner, familie og den nye kærlighed. Dette er sammen med bucketlistens udfordringer med til, at Zola bliver klogere på sig selv og den person, hun gerne vil være. 

Jeg er Ikke i nærheden af at være målgruppen for denne fortælling, men jeg anbefaler alligevel bogen til både unge og modne læsere. Jeg fik i hvert fald et par øjenåbnere undervejs, især omkring de unges usikkerhed, men i den grad også omkring, hvordan vi som forældre skal være bedre til at prøve at forstå vores unge menneskers valg og støtte dem i de valg, de end måtte tage.

I denne måned kan man følge bogens bucketlist-udfordringer på Instagram-profilen @bucketlist_31. Det er en genial idé og kombinere flere medier på den måde, da det giver en rigere læseoplevelse, og læserne får mulighed for at dele deres læseoplevelse med andre.

Kan du også finde på at læse ungdomsromaner, selvom du ikke er i målgruppen?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s