Postkort fra Berlin af Mandy Robotham

Reklame Anmeldereksemplar
Titel: Postkort fra Berlin
Forfatter: Mandy Robotham
Antal sider: 444
Udgivelsesår: 2021
Forlag: HarperCollins
Vurdering: 4/5 stjerner

Medrivende fortælling om den turbulente tid op til 2. verdenskrig.

“Postkort fra Berlin” er en spændende og lærerig fortælling om, hvad der sker året op til, at  2. verdenskrig bryder ud.

Bogen er baseret på fakta suppleret med en fiktiv historie om den unge kvindelige journalist Georgie Young. Hun tager til Berlin sammen med den mandlige journalist Max for at dække den politiske situation i Tyskland i 1938.

Sammen med Georgie og Max bliver vi som læsere vidne til, at Hitlers magt tager enorme proportioner. Selvom journalisterne forsøger at rapportere om alt det forfærdelige, så offentliggøres nyhederne ikke. Ingen griber ind eller forstår konsekvenserne af, hvad der er ved at ske.

Vi læser om “lejrene”, menneskelige eksperimenter, børn der sendes ud af Tyskland, Krystalnatten, kvinder der straffes for omgang med jøder og menneskelig forfølgelse generelt. Historien er dog også krydret med venskaber og en lille smule kærlighed.

Det munder ud i en helstøbt og spændende roman, som har stor fokus på de faktiske historiske begivenheder, men de flettes rigtigt fint sammen med forskellige karakterer i bogen. Karaktererne giver os den følelsesmæssige dimension. Vi føler med de handicappede og jøderne, mens vi skræmmes af nazisternes koldblodighed, og vi frygter for journalisternes liv, når de afdækker uhyggelige og hemmelige historier.

Jeg kunne godt lide, at det er tiden op til krigen, der beskrives. Det er en interessant belysning af, hvorfor ingen opdagede eller greb ind over for alle uhyrlighederne.

Er du til skønlitteratur omkring 2. verdenskrig, skal du helt klart kaste dig ud i “Postkort fra Berlin”.

Jeg er i hvert fald klar på mere af Mandy Robothams forfatterskab, som også inkluderer “The Girl Behind the Wall”.

Hvilken er din yndlingsbog om 2. verdenskrig?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s