En fortryllet april af Elizabeth von Arnim

Reklame Anmeldereksemplar

Titel: En fortryllet april
Forfatter: Elizabeth von Arnim
Antal sider: 262
Udgivelsesår: 2021 (1922)
Forlag: Forlaget Ti Vilde Heste
Vurdering: 5/5 stjerner

Skarp, sjov og smuk. Ja nærmest fortryllende læsning.

“Skønhed fik én til at elske, og kærligheden gjorde én smuk…”

Finere kan det næsten ikke siges! Jeg er på min tredje roman af Elizabeth von Arnim, og jeg bliver mere og mere glad for hendes forfatterskab. Bogen er oprindeligt fra 1922 og var en bestseller i sin tid.

“En fortryllet april” handler om 4 kvinder, der slutter sig sammen. De tager væk fra Londons våde og mørke forår for at tage ned til det varme og smukke Italien. Kvinderne kender ikke hinanden på forhånd, men de trænger alle til at komme væk fra guldfisk, ægtemænd eller mænd generelt. De skal tilbringe 4 uger sammen på en smuk middelalderborg, og de ender med at blive forandret af både de nye udsøgte omgivelser og hinanden.

Historien tager for alvor fart efterhånden som (u)tro ægtemænd og borgens ejer dukker op. Nogle kvinder oplever gammel kærlighed blusse op, mens andre får fornyet håb om at finde den ægte kærlighed. Andre igen mærker deres hjerte tø og fyldes med moderlige følelser, som erstatter en alt for indgroet ensomhed.

Jeg elsker Armins evne til at beskrive situationer uendeligt smukt og sårbart for nærmest i samme sætning at kritisere med skarp ironi. Det betyder, at man skiftevis bliver rørt og sidder og klukker over en fuldstændig tosset formulering eller udvikling i historien.

Jeg hepper på forlaget og håber, at de fortsætter med at oversætte og udgive flere af von Arnims værker.

Tak for læseoplevelsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s