Vand til blomster af Valérie Perrin

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Vand til blomster
Forfatter: Valérie Perrin
Antal sider: 520
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Alpha Forlag
Vurdering: 5/5 stjerner

Formidabel fortælling! Grum og sørgelig. Poetisk og smuk.

“Som uendeligt blide bobler af lykke, der bruser op i min hals, kærtegner min mund, nænsomt ryster min mave og får mig til at eksplodere af grin. Jeg anede ikke, at denne lyd, denne specifikke tone, fandtes i mig. Jeg føler mig som et instrument, der pludselig har fået en ekstra tangent.” (Citat)

“Vand til blomster” handler om Violette Toussaint. Hun lever et stille liv som kirkegårdspasser i en lille fransk by. Hun har et tæt forhold til præsten, kirkegårdsgraverne og bedemændene. Hendes dør står dog også åben for de lokale og de sørgende, men ellers lukker Violette ikke nogen ind i sit liv. Hun bruger tiden i sin lille have, hvor hun dyrker grøntsager, på kirkegården og på at føre journal over begravelser og taler.

Langsomt, nænsomt og labyrintisk trævles Violettes liv op for læseren, og vi bliver vidner til en hjerteskærende og kompleks historie, om kærlighed, sorg, tab, svigt og had… Ja, jeg kunne blive ved, for det er en stor fortælling om aspekter af livet.

Violette lever længe i et komplekst og kærlighedsløst forhold med en mand, som hun konsekvent kalder Philippe Toussaint. Hun møder ham som ung og bliver aldrig accepteret af svigerfamilien, selvom det er hende, der holder sammen på hjemmet. Violette har ingen familie selv og bliver derfor på en måde afhængig af Philippe, der kæmper med sine egne dæmoner. Violette har få, men sande venner, der hjælper hende igennem livets svære stunder og som er en kilde til glæde.

En dag indtræffer en tragedie, som ændrer Violettes liv for altid. Tragedien bliver på mange måder omdrejningspunktet for “Vand til blomster” og mere vil jeg ikke afsløre her, men blot opfordre til, at du selv kaster dig ud i denne helt særlige fortælling.

Det er en rigtig lang historie, men jeg elskede hver side, og jeg er nærmest klar til at begynde forfra for at se, hvad jeg missede første gang. Den giver mig en stemning af bittersød smerte og minder mig om Joanne Harris’ bøger.

“Vand til blomster” er en af mine allerbedste læseoplevelser i år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s