Befrielsen af Imogen Kealey

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Befrielsen
Forfatter: Imogen Kealy
Antal sider: 392
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Forlaget Aronsen
Vurdering: 4/5 stjerner

Hæsblæsende som en actionfilm.

“Befrielsen” er inspireret af og handler om Nancy Wake. Hun betegnes som en sand heltinde og går under navnet “Den hvide mus”. For de allierede er hun en frihedskæmper, men Gestapo kæmper for at skaffe hende af vejen.

Vi møder Nancy, da hun skal giftes med sin store kærlighed Henri. De får kun kort tid sammen, før han bliver hentet af Gestapo, og Nancy må stikke af.

I resten af bogen følger vi Nancys kamp imod Gestapo. Hun uddanner sig inden for specialstyrkerne på lige fod med mændene og får en høj rang. 

Hun sendes bl.a. tilbage til Frankrig, hvor hun skal gøre grupper af franske soldater klar til at bekæmpe Gestapo. Det gør hun til perfektion uden omtanke for sig selv.

Der går mange menneskeliv tabt undervejs både venner og fjender, men Nancy kæmper indædt,og imedens vokser hendes had til tyskerne. Hun tænker ofte på Henri og de lidelser, hun tænker, at han må gennemgå.

Bogen indeholde mange kampscener, som jeg godt kunne gå lidt kold i. Andre episoder faldt jeg pladask for. Her tænker jeg på en lang cykeltur, som Nancy må gennemføre for at hjælpe troppen til at gennemføre flere angreb mod fjenden. Det er morderligt godt beskrevet.

Historien er drevet af et godt og spændende plot. Meget er baseret på faktiske hændelser, men der er mere fokus på Nancys historie end de faktiske historiske begivenheder, og det fungerer virkelig godt i denne fortælling.

Du skal læse “Befrielsen”, hvis du elsker gode historier med spænding og action.

Nancy er en badass kvinde!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s