Miraklernes tid af Ida Monrad Graunbøl

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Miraklernes tid
Forfatter: Ida Monrad Graunbøl
Antal sider: 140
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Hoff & Poulsen
Vurdering: 2/5 stjerner

Mystisk og anderledes.

“Miraklernes tid” handler om den midaldrende mand Mau, der lever et stille liv på en gård, hvor han har lejet sig ind og dyrker kartofler for gårdejeren. En dag på vej til en svømmetur i havet møder han kvinden Egern, der dukker op ud af det blå. Med sig har Egern et frø, det bliver til et syngende/spillende træ. Det er ofte en livsændrende oplevelse for de personer, der oplever træet.

Det bliver også livsændrende for Mau at møde Egern og træet. Mau finder kærligheden i Egern, men kæmper med en indre stemme, der konstant taler ned til ham og bliver ødelæggende for ham. Vi følger Mau i hans kamp for at holde på Egern, blive en god mand og finde sin plads i livet. 

Jeg er lidt udfordret med “Miraklernes tid”. Bøger er følelser for  mig, og jeg kan bedst lide, når bøger gør mig glad, giver en god fornemmelse eller når jeg føler, jeg forstår dem. Sådan er “Miraklernes tid” ikke for mig.

Det er en velskrevet, mystisk og anderledes fortælling, som fortjener at blive læst. Hos mig er den gode mavefølelse desværre bare ikke rigtigt med. Jeg indrømmer gerne, at det kan hænge sammen med, at jeg ikke kan forstå symbolikken i bogen f.eks. omkring det syngende træ. Personerne kommer heller ikke rigtigt ind under huden på mig, og derfor tror jeg heller ikke helt, at jeg bliver fanget af historien.

“Miraklernes tid” er kort og let læst, og den er skrevet i et godt sprog. Jeg vil anbefale “Miraklernes tid” til dig, der godt kan lide at blive udfordret på indhold og bare elsker de lidt anderledes fortællinger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s