Mascha af Mascha Vang

Titel: Mascha
Forfatter: Mascha Vang i samarbejde med Christina Lund
Antal sider: 288
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Politikens Forlag
Vurdering: 3/5 stjerner

Jeg kan godt lide biografier. Nogle selvfølgelig bedre end andre, men jeg synes altid, at jeg får noget med, når jeg læser om andres liv.

I mange år har jeg fulgt Mascha Vang på forskellige socialer medier. Hun har siden Villa Medusa dagene skilt sig ud i mine øjne. En af årsagerne til jeg finder hende interessant (tror jeg) er, at hun nærmest er min diametrale modsætning.

Enkelte vælger at stille sig uforstående, når de støder på deres modsætning. Mennesker, der gør tingene anderledes end en selv. Jeg vælger at inspireres, oplyses og prøve at forstå baggrunden for menneskers forskelligheder.

Når man har fulgt Masha siden starten, er der ikke som så meget nyt i hendes biografi, men det var sjovt at få opfrisket hendes vej til at blive den store influencer, hun er i dag. Nogle gange kan jeg ligefrem mindes, hvor jeg var i egne livsfaser, når jeg læser Maschas fortælling. 

Siden barndommen har hun haft en drøm om at komme ud i verden, opleve noget og blive berømt. Det virker som om, hun med et ukueligt sind og stort mod har opnået sine drømme, og det har jeg stor respekt for. Det skinner også igennem, at hun ikke helt har sluppet sin indre jyde og grundlæggende værdier. Med alderen er hun er også begyndt at se værdierne i familie og det nære liv.

Jeg synes især, at vi i bogens sidste kapitler kommer lidt tættere på mennesket  Mascha, fordi her man mærker en lille sprække ind til noget, det gør hende sårbar og menneskelig. Nemlig konflikten mellem det liv hun drømmer om og det liv, hun gerne vil skabe for sin datter. 

Bogen er fuld af billeder fra Maschas liv, og de udgør et fint supplement til bogens historier.

Det her er nok mest en bog for fans, men hvis du er parat til at lægge evt. fordomme på hylden, så er det her altså også en god historie om at vokse op i 80’erne og 90’erne, om at gå efter sine drømme, om reality-seriernes begyndelse, og om vejen til at blive en af landets største influencere. Med andre ord – en historie om en stærk og ambitiøs kvinde!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s