Bare Alice af Luna Harley

Titel: Bare Alice
Forfatter: Luna Harley
Antal sider: 258
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Forlaget Klippe
Vurdering:4/5 stjerner

“Men hey, du er ikke forkert. Du er fantastisk. Også uden Olivia. Bare Alice, har du nogensinde været hende?” (Citat)

Har du nogensinde bare været dig? Det spørgsmål kan vist bringe både børn, unge og voksne i tvivl, derfor er Luna Harleys roman så vigtig.

“Bare Alice” er en YA-roman, der handler om den unge Alice, der kæmper for at passe ind og finde sig selv. Hun sårbar både pga.sine af forældres manglende tilstedeværelse og sin seksualitet.

Alice har “altid” været bedste venner med Olivia til en grad, hvor de nærmest er gået i symbiose med hinanden. De har altid gjort alting sammen og boet sammen i perioder. Oliva har altid været Alice bedste ven og “go-to-person”, men som teenagere bliver det hele lidt mudret. Oliva er glad for drenge, mens Alice lige så stille opdager, at hendes hjerte banker for piger. Alice er enormt bekymret for, om de stadig kan være venner, hvis de pludselig ikke er helt ens længere.

En dag slår lynet ned, Alice møder Tora og intet bliver helt det samme igen. Alice udfordres på, hvem hun reelt er. Hvor meget af hende er Oliva, og hvor meget er “bare Alice”? Og kan hun og Olivia stadig være bedste venner, hvis der også findes en Tora?

Umiddelbart er jeg ikke målgruppen for denne bog, men jeg elskede den alligevel! Det er en vigtig bog, som det ville gøre mange unge godt at læse. Uanset hvem man forelsker sig i. Historien er både interessant og rørende, og den beskriver så fint, hvordan det er at være ung, sårbar og usikker, og hvor vigtigt, det er, at du er dig selv.

Historien er bygget op af et fortællespor flankeret af dagbogsoptegnelser, som kører asynkront og samler trådene på en ret fin måde til sidst.

Er det ikke et flot cover!? Den frisure vil jeg have, når jeg bliver ung igen 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s